Eπιστρέφουν στις διαπραγματεύσεις ΕΤΥΚ και διοίκηση της ΣΚΤ

Μετά από παρέμβαση της Υπoυργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιστρέφουν ΕΤΥΚ και διοίκηση της ΣΚΤ, προκειμένου να ξεπεραστεί η εργασιακή κρίση που ξέσπασε στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία που η ΕΤΥΚ είχε κηρύξει στη ΣΚΤ.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, έχει διευθετηθεί την ερχόμενη Τετάρτη,

23 Δεκεμβρίου, κοινή συνάντηση ενώπιον της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, μετά από δική της παρέμβαση, σε μια προσπάθειά της για επίλυση του προβλήματος.

«Η οργάνωσή μας, σεβόμενη τους θεσμούς, θα παρευρεθεί στη συνάντηση με καλή πίστη και από την πορεία της συνάντησης, θα αποφασιστούν τα επόμενα μας βήματα» αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΤΥΚ.

Ξεκαθαρίζει, παράλληλα, ότι δεν επιδίωξε και δεν επιδιώκει αύξηση του κόστους των ωφελημάτων του προσωπικού αλλά μείωση, σημειώνοντας πως από τον περασμένο Μάιο, είχε δεχθεί να υπογράψει σύμβαση (τριετή) για τα έτη 2014 – 2016 χωρίς να έχει απαιτήσει ούτε ένα ευρώ όπως έπραξε και σε όλες τις υπόλοιπες τράπεζες.

«Μέσα από την πρόταση μας για Σύμβαση η οργάνωσή μας παραχώρησε (αποποιήθηκε) μισθολογικές αυξήσεις και άλλα ωφελήματα που θα μείωναν το κόστος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας περίπου κατά 4.000.000 ευρώ» αναφέρεται.

«Δύο φορές καταλήξαμε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και τις δύο φορές, καθ’ υπόδειξη άνωθεν, η Διοίκηση δεν αφέθηκε να εφαρμόσει τη συμφωνία» συμπληρώνει η ΕΤΥΚ και κάνει λόγο για «ανεδαφικές, ανακριβείς και εμπαθείς τοποθετήσεις για την οργάνωσή μας και τους τραπεζοϋπαλλήλους» από πλευράς του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα