Η ΑΕΛ…βύθισε περισσότερο τον Εθνικό

Στην κορυφή με του β’ γκρουπ με 34 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΛ μετά και τη σημερινή της νίκη επί του Εθνικού Άχνας με 5-2 και σε συνδυασμό την ήττα του Άρη από τον Ερμή. Σε περιπέτειες μπαίνει πλέον η ομάδα του Εθνικού αφού έπεσε στην τελευταία θέση του ομίλου με 24 βαθμούς και τον Ερμή να ανεβαίνει πλέον στους 27.

ΑΕΛ-Εθνικός Άχνας 5-2 (16’ Πιέχ, 36’ Αυτογκολ Ατάντα, 53’ Αγκάνοβιτς, 74’ Σαρδινέρο, 87 Πίεχ/74’ Ντε Πάουλα, 85 Πιντσέλι)

11αδα ΑΕΛ: Σκόβρον, Ρομπέρ, Σιέλης, Κουταντέρ,

Αιρόσα, Πίεχ, Μέσκα (60’ Σαρδινέρο), Αντράντε, Σοάρες, Αγκάνοβιτς (69’ Στεπάνοβιτς) και Οχένε (78’ Φράγκος).

11αδα Εθνικού Άχνας : Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Ιάκομπ, Αράμπαλ, Κότο Παγιές, Πουτζιουρής (40’ Πιντσέλι), Ντε Βρίισε (46’ Γκριγκαλασβίλι), Πράγκερ, Ατάντα, Κυριάκου και Μπαραμπάτζε (48’ Ντε Πάουλα).

Κίτρινες : /Ιάκοπ

Κόκκινες:

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Βοηθοί: Μάριος Δημητριάδης και Κυριάκος Κυριάκου

Επιπρόσθετοι Γιώργος Νικολάου και Νικόλας Νεοκλέους.

Την κατοχή και την ουσία η ΑΕΛ
Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Η ΑΕΛ έψαξε το γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση για να κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο της στη συνέχεια κάτι που πέτυχε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό ο Πίεχ μετά από ωραία παράλληλη μπαλιά του Οχένε, έκανε την προσποίηση απέφυγε αμυντικό και τερματοφύλακα από κοντά με πλασέ άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Πολωνού σε επτά συμμετοχές αφού αποκτήθηκε τον Ιανουάριο. Η ομάδα του Εθνικού αντέδρασε στο γκολ της ΑΕΛ, ανέβηκε κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να φέρει τον αγώνα στα ίσια ωστόσο το φάουλ του Έβερτον στο 22ο έδιωξε με υπερένταση ο Σκόβρον. Στη συνέχεια η ΑΕΛ, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αφού έχασε την ευκαιρία στο 25ο λεπτό και πάλι με τον Πιεχ (η κεφαλιά του κατέληξε έξω), έφτασε στο 2-0 μετά από αυτογκολ του Ατάντα. Ο Αφρικανός αμυντικός του Εθνικού στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίκτυα του Μπογακτίνοφ, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της ομάδας του στην επανάληψη.

Με την έναρξη του β’ μέρος ο τεχνικός της ομάδας του Εθνικού πραγματοποίησε και στις δυο αλλαγές που είχε στη διάθεση του θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό του σχήματα για να κερδίσει κάτι από τον αγώνα. Πέρασαν Γκριγκαλασβίλι και Ντε Πάουλα ωστόσο και πάλι ο Εθνικός ήταν απλός θεατής στον αγώνα. Στο 53ο λεπτό η ΑΕΛ και ουσιαστικά στην πρώτης της καλή ευκαιρία στο β’ μέρος πέτυχε το 3-0 με τον Αγκάνοβιτς βάζοντας ταφόπλακα στις προσπάθειες του Εθνικού για βαθμολογικό κέρδος από τον αγώνα. Στο 74ο λεπτό η αλλαγή του Ντίσιτς μείωσε στο σκορ με κεφαλιά του Ντε Πάουλα ωστόσο η χαρά της προσφυγικής ομάδας κράτησε μόνο για δυο λπετά αφού και η αλλαγή του Πάμπου Χριστοδούλου Σαρδινέρο (μπήκε στο 60’) σκόραρε στο 74ο λεπτό αυξάνοντας τον δίκτυ του σκορ στο 4-1. Στο 85ο λεπτό ο Πιντσέλι μείωσε εκ νέου για την ομάδα του Εθνικού με 4-2, ενώ το κερασάκι στον τούρτα ήρθε και πάλι με τον Πίεχ στο 87ο λεπτό γράφοντας το τελικό 5-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα