(Χ)αμένοι και οι δυο

Απόλλωνας και Ομόνοια κόλλησαν στο μηδέν και πήραν από ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να πλησιάσουν τις προπορευόμενες θέσεις. Η λευκή ισοπαλία θεωρείται κακό αποτέλεσμα και για τις δυο ομάδες αφού έχασαν σημαντικό έδαφος. Ο βοηθός Νίκος Καλησπέρας δεν πήρε καμία σωστή απόφαση.

Καλύτερη η Ομόνοια, χειρότερος ο Καλησπέρας
Με μπόλικη διάθεση μπήκε στον αγώνα η Ομόνοια με στόχο να επιβάλλει το ρυθμό της. Οι πράσινοι στο 6ο λεπτά δημιούργησαν τη φάση του αγώνα. Ο Ράμος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ρούνιε γύρισε με το κεφάλι στον αμαρκάριστο Καρλίτος και ο τελευταίος υποχρέωσε το Βάλε

σε τεράστια απόκρουση. Υπήρχαν υποψίες ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, όμως, οι επαναληπτικές προβολές δείχνουν τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να αποκρούει από κανονική θέση.

Η Ομόνοια συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια άλλη κλασική ευκαιρία. Ο Απόλλωνας δεν αναπτυσσόταν ορθόδοξα και επέλεξε τα μακρινά σουτ για να απειλήσει τον Παναγή, με τον Στογιάνοβιτς και τον Ντα Σίλβα.

Ο χειρότερος του πρώτου ημιχρόνου αναδείχθηκε χωρίς καμιά δυσκολία ο Νίκος Καλησπέρας. Τέσσερις φορές χρειάστηκε ο βοηθός που έλεγχε την εστία του Βάλε να παρέμβει και είχε 100% αποτυχία. Υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ μια φορά τον Ασίς και δυο τον Σκέμπρι, ενώ όταν αποφάσισε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί, ο Μαλτέζος έφυγε από αντικανονική θέση.

Τρεις σπουδαίες ευκαιρίες
Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ανέβηκε ελαφρώς και ισοζύγισε το ρυθμό. Οι δυο ομάδες έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά οι Βασιλείου, Στογιάνοβιτς και Σκέμπρι δεν βρήκαν στόχο από ευνοϊκότατη θέση. Στο 71’ ο Ζοάο Πέδρο βρήκε με συστημένη σέντρα τον αρχηγό, αλλά ο τελευταίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με το κεφάλι την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 77’ ο Σκέμπρι βρήκε ακόμα πιο μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπαντιμπάγκα έβγαλε με καταπληκτική παράλληλη μπαλιά μόνο τον Σκέμπρι, ο οποίος σούταρε έξω.
Από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος το παιγνίδι άνοιξε. Οι δυο ομάδες έψαξαν το τέρμα, με τον Απόλλωνα να το «αγγίζει», ωστόσο ο Παναγή το αρνήθηκε. Ο Στογιάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας σε εκπληκτική απόκρουση.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του ντέρμπι Απόλλων - Ομόνοιας

Keywords
Τυχαία Θέματα