To ΡΚΚ πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα, εκτιμά η Τουρκία

Προδοτική χαρακτηρίζει η Τουρκία την επίθεση στην Άγκυρα, που άφησε πίσω της 28 νεκρούς και 61 τραυματίες. Προβλήματα με facebook και twitter συνδέονται με το γεγονός.

Οι τουρκικές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα χαρακτήρισαν την επίθεση προδοτική, με στόχο τον τουρκικό στρατό. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν

ότι η εκτίμηση αρχών ασφαλείας είναι πως πίσω από επίθεση είναι το ΡΚΚ, το οποίο εκδικείται την Άγκυρα εξαιτίας των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον του PYD στη Συρία. Πάντως μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, ούτε και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τις υποψίες των αρχών ασφαλείας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, έστω και μικρό, να βρίσκεται πίσω από την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος.

Συριακής καταγωγής ο βομβιστής αυτοκτονίας

Οι ίδιες πηγές των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι οι αρχές ασφαλείας έχουν ήδη καταλήξει στην ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος οδηγούσε το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Πρόκειται για τον συριακής καταγωγής Σαλίχ Νετσάρ, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα.

Χτυπούν στο Ιράκ ως απάντηση στην βομβιστική επίθεση

Χθες το βράδυ, μεταξύ 20.30 και 21.30, λίγες ώρες μετά το χτύπημα στην Άγκυρα, τα τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, στην περιοχή Χαφτανίν, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται αρχηγεία του ΡΚΚ. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, στόχος ήταν μία ομάδα 60-70 ‘τρομοκρατών’, που κρύβονται εκεί.

Πρόβλημα στα social media

Πάντως έπειτα από την επίθεση στην Τουρκία άρχισαν τα προβλήματα στην πρόσβαση τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter.

Σύσκεψη ασφαλείας

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Τούρκος Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και η επίθεση στην Άγκυρα.

Συμμετείχαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ, ο Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλάν, ο αρχηγός ΜΙΤ και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν. "Δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τα πιόνια που πραγματοποίησαν την επίθεση και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω τους", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε γραπτή του ανακοίνωση χθες το βράδυ ο Τούρκος Πρωθυπουργός ο οποίος ανέβαλε την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες ανέφερε: "Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτοί που πραγματοποίησαν και ενεθάρρυναν αυτή την απεχθή επίθεση δεν θα πετύχουν το στόχο τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα