Wimbledon: Σήμερα τα ημιτελικά γυναικών (πρόγραμμα)

Οι δύο ημιτελικοί του τουρνουά των γυναικών θα διεξαχθούν σήμερα, με την Σιμόνα Χάλεπ και την Ονς Ζαμπέρ να είναι τα μεγάλα φαβορί.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του Wimbledon πλέον, με το πρόγραμμα σήμερα (7/7) να περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς στις γυναίκες. Δύο ματς στα οποία υπάρχουν φαβορί, κυρίως λόγω φόρμας.

Πρώτος ημιτελικός θα είναι στις 15:30 αυτός της Ονς Ζαμπέρ με την Τατιάνα Μαρία. Η Ζαμπέρ έχει τον πρώτο λόγο κι ας έχει τρελάνει τον κόσμο η Γερμανίδα,

που είναι στο Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ζαμπέρ θέλει να γίνει η πρώτη νικήτρια από τον Αραβικό κόσμο στο Wimbledon και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει ωστόσο τα πολύ συχνά ανεβάσματα της Μαρία, η οποία ασκεί έντονη πίεση πάνω στο φιλέ.

Η Γερμανίδα, μητέρα δύο παιδιών, έχει κάνει την υπέρβαση της ζωής της, την οποία όμως δεν θα «εξαργυρώσει» σε πόντους εξαιτίας της απόφασης της WTA. Θα είχε… εκτιναχθεί στο Τοπ30, όμως πιθανότατα, στη δύση της καριέρας της, δεν την ενδιαφέρει καν.

Πέρυσι γέννησε το δεύτερο παιδί της και επέστρεψε για την χαρά του παιχνιδιού. Μια φορά στην καριέρα της είχε φτάσει σε τρίτο γύρο σε grand slam και σήμερα πάει χωρίς άγχος να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Μισή ώρα μετά το τέλος αυτού του αγώνα, θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του Νο16 και του Νο17. Η Σιμόνα Χάλεπ και η Ελενα Ριμπάκινα θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι που η Ρουμάνα δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό γιατί κάνει εκπληκτικό τουρνουά ισοπεδώνοντας την κάθε αντίπαλό της. Δεν έχει χάσει σετ και… ματς από το 2019 στο Wimbledon, δείχνοντας αποφασισμένη να φτάσει ξανά στην κατάκτησή του.

Οσο για την Ριμπάκινα, τι να πει κανείς… Μπορεί Ρώσοι αθλητές να μην είχαν δικαίωμα να κατέβουν εξαιτίας της απόφασης των διοργανωτών, όμως θα έχουν εκπρόσωπο στα ημιτελικά. Η Ριμπάκινα έχει γεννηθεί και ζει στη Μόσχα, ωστόσο για οικονομικούς λόγους πήρε την υπηκοότητα του Καζακστάν και αγωνίζεται γι’ αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος που είχε δικαίωμα συμμετοχής και στον πρώτο της ημιτελικό σε grand slam θα προσπαθήσει να σταματήσει την… αφηνιασμένη Χάλεπ.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wimbledon, Σήμερα,Wimbledon, simera