ΑΕΚ: Στοίχημα οι επόμενοι τρεις μήνες

Ο φετινός προγραμματισμός της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε. Είτε άρεσε σε κάποιους, είτε όχι, την απόλυτη ευθύνη την έχει ο άνθρωπος ο οποίος τα τελευταία χρόνια, με τις δικές του επιλογές, έκανε την ομάδα της Λάρνακας ακόμη πιο μεγάλη. Ο Τσάβι Ρόκα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται το ρόστερ των «κιτρινοπράσινων» και σε ποιες θέσεις το χρειάζεται. Μπορεί ν’ ακούγεται παράλογο το γεγονός ότι η ΑΕΚ διαθέτει μόνο ένα καθαρόαιμο επιθετικό στο ρόστερ

της, όμως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν ο τομέας σκοράρισμα.

Τα περυσινά, αλλά και τα φετινά γκολ στην Ευρώπη επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. Πλουραλισμός στο σκοράρισμα και ομαδικότητα είναι τα στοιχεία που κάνουν την ΑΕΚ να ξεχωρίζει τα τελευταία δύο χρόνια. Βέβαια τα 19 γκολ του Άλβες στο περυσινό πρωτάθλημα μπορεί να λένε και κάτι άλλο, ότι σε περίπτωση τραυματισμού του δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση. Εκτός από τον Βραζιλιάνο επιθετικό στην κορυφή μπορεί ν’ αγωνιστεί και ο Ιβάν Τρισκόφσκι, αφού στα άκρα της επίθεσης υπάρχουν περισσότεροι από τέσσερεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να καλύψουν τις δύο βασικές θέσεις στην ενδεκάδα.

Έτσι, το στοίχημα για την ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα του Ισπανού τεχνικού διευθυντή είναι η ομάδα να βγάλει με επιτυχία το δύσκολο πρόγραμμα πρώτα του Σεπτέμβρη και έπειτα το υπόλοιπο μέχρι και την επόμενη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Κάτι έχει σίγουρα στο μυαλό του ο Τσάβι Ρόκα, όσον αφορά ενίσχυση με δεύτερο καθαρόαιμο επιθετικό και όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή και να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τους επαγγελματίες που διαθέτει η ομάδα τους σε όλα τα πόστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα