ΑΕΛ: Η ήττα έφερε το πισωγύρισμα

Μια απ’ τα ίδια στο προχθεσινό παιχνίδι, με την ομάδα να δείχνει διάθεση, αλλά και χτυπητές αδυναμίες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πισωγύρισμα ήταν για την ΑΕΛ η ήττα που γνώρισε προχθές στο «Αμμόχωστος». Γιατί όχι μόνο δεν της επέτρεψε να πλησιάσει την 6άδα, αλλά αντίθετα την κράτησε στην 11η θέση και μετατρέπει τον αγώνα του Σαββάτου με την Πάφο σε παιγνίδι «6 βαθμών», για να μην έρθουν τα χειρότερα. Η ΑΕΛ

έφθασε στις 10 ήττες στις πρώτες 17 αγωνιστικές και μόνο η ουραγός Αγία Νάπα έχει δεχθεί περισσότερες (11) στο πρωτάθλημα.
Για την ΑΕΛ το προχθεσινό παιγνίδι ήταν μια απ' τα ίδια. Δηλαδή η ομάδα να έχει διάθεση, όμως να έχει και χτυπητές αδυναμίες. Το πάθος και η θέληση από μόνα τους δεν είναι στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχίες, αφού όπως έχει ειπωθεί πολλάκις φέτος από το ρόστερ λείπει η ποιότητα. Στον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο του «Αμμόχωστος» ήταν φανερό ότι πολλοί ποδοσφαιριστές που φορούσαν την κίτρινη φανέλα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Η ΑΕΛ αδυνατούσε να φτιάξει φάσεις παρά το ότι είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ αμυντικά δεν πατούσε γερά, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσει 2-3 ξεκάθαρες ευκαιρίες ο αντίπαλος. Ούτε ο τεχνικός της ΑΕΛ Μάκης Χάβος βρέθηκε σε καλή μέρα, αφού οι αλλαγές που έκανε δεν βοήθησαν την ομάδα του, αλλά μάλλον τη χαντάκωσαν περισσότερο. Ίσως να αποτελεί δικαιολογία ότι δεν είχε σχεδόν καθόλου επιλογές στον πάγκο.

Τα λάθη των ρεφ και ο εκνευρισμός
Και σαν να μην έφθαναν αυτά, είχε στο πρώτο ημίχρονο και την εχθρική διαιτησία του κ. Αναστασίου και του βοηθού του κ. Πέτρου. Ο δεύτερος, αφού σταμάτησε στο 6’ με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Φέλτσερ (που στη συνέχεια της φάσης σκόραρε), εφηύρε νέους κανονισμούς. Στο 27’ ο Οχενέ έριξε την μπάλα μπροστά και έφυγε μόνος του και ο κ. Πέτρου τον υπέδειξε οφσάιντ (!), ενώ 4 λεπτά αργότερα έδειξε ότι δεν ξέρει ούτε τα βασικά, υποδεικνύοντας τον Σαρδινέρο οφσάιντ από πλάγιο άουτ. Αυτές οι αποφάσεις δημιούργησαν εκνευρισμό στους παίκτες του Χάβου και δεν τους επέτρεψε να παίξουν με καθαρό μυαλό.

Ενίσχυση εδώ και τώρα
Είναι φανερό ότι για να μην μπλεχτεί (αν δεν έχει ήδη μπλεχτεί) σε περιπέτειες, η ΑΕΛ θα πρέπει να ενισχυθεί. Και όχι απλά να ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες, αλλά να γίνει αυτό άμεσα. Δεν έχει την πολυτέλεια αυτή η ΑΕΛ, που ήδη αποδέσμευσε 5+1 ποδοσφαιριστές από το ήδη προβληματικό ρόστερ της, να πορευτεί με αυτούς τους παίκτες. Ήδη από τον αγώνα με την Πάφο θα απουσιάσει και ο Κουταντέρ που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ οι επόμενες 1-2 ημέρες θα δείξουν αν υπήρξαν άλλα προβλήματα από τον προχθεσινό αγώνα. Η άποψη που επικρατεί στις τάξεις των φίλων της ΑΕΛ είναι πως τα νέα πρόσωπα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στην Κύπρο και να προπονούνται με την ομάδα, έτσι ώστε από τον επόμενο αγώνα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αντίθετα τώρα η ΑΕΛ κινδυνεύει να παίξει στον πολύ σημαντικό αγώνα με την Πάφο χωρίς μετεγγραφές, κάτι που την αποδυναμώνει αρκετά.

Ο κόσμος της ΑΕΛ αψήφησε τις κακές καιρικές συνθήκες, βρέθηκε στη Λάρνακα και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα του. Το κακό είναι πως ο κόσμος δεν παίζει μπάλα και είναι κρίμα γι' αυτούς να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα σε αυτήν την κατάσταση και έρμαιο των διαθέσεων του κάθε διαιτητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα