Αναστάτωση για τα σκάνδαλα στη Μονή Αββακούμ- Καμιά καταγγελία στην Αστυνομία

Δεν έχει γίνει ακόμα καμιά καταγγελία στην Αστυνομία σχετικά με τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά σκάνδαλα στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, προς το παρόν δεν υπάρχει καταγγελία, εντούτοις δεν αποκλείεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Σίγμα κάνουν λόγο για τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο ένα κελί όπου διέμενε ο ένας μοναχός, τα οποία συνδέονται με την υπόθεση και τα οποία βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση από τη Μητρόπολη

Ταμασού.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι μοναχοί που εμπλέκονται ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα γίνει κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τεράστιο χρηματικό ποσό και κοσμήματα τα οποία εκτιμάται ότι είναι προϊόν των εισφορών των πιστών, ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα τα οποία επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας όσα διαδραματίζονταν στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα, καθώς και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές, γεγονός που χτύπησε το καμπανάκι του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης , όταν έσκασε η είδηση, ότι όλα όσα συνέβαιναν στη μονή ήταν γνωστά στον Μητροπολίτη Ησαΐα και ότι είχαν δοθεί οδηγίες για κλείσιμο της Μονής.

Φαίνεται ότι οι δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές όλων, όσα διαδραματίζονταν στη Μονή.

Ήδη, η Ιερά Μητρόπολή Ταμασού με οδηγίες του μητροπολίτη Ησαΐα έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση, καθώς διαπιστώνονται οικονομικά σκάνδαλα πολλών χιλιάδων ευρώ αλλά και σκανδαλώδεις συμπεριφορές εκ μέρους των εν λόγω μοναχών.

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει το θέμα το οποίο θεωρείται άκρως σοβαρό και αναμένεται ότι θα πέσουν κεφάλια, με την καθαίρεση όλων, όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Πάντως, η Μονή θα παραμείνει κλειστή και υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού, έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα που προέκυψε.

Στους κόλπους της Εκκλησίας επικρατεί αναστάτωση, απογοήτευση αλλά και θλίψη για την όλη εξέλιξη, ενώ από την πρώτη στιγμή τηρείται ενήμερος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισαν τη Μονή στο Φτερικούδι λόγω σκανδάλου - Εμπλέκονται δύο μοναχοί

Keywords
Τυχαία Θέματα