Αντιδράσεις προκαλεί στο κομματικό τοπίο η επίσκεψη Τούσκ

Τριγμούς και αντιδράσεις στο πολιτικό τοπίο προκαλεί η αυριανή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Τα κόμματα σε ανακοινώσεις τους, κάνουν λόγο για "επικίνδυνη επίσκεψη" που μοναδικό στόχο έχει την άσκηση πίεσης στην Λευκωσία για άνοιγμα των τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων.

Κίνημα Αλληλεγγύης: Κανένας δεν πείθεται απο τον ΠτΔ

Η πρόθεση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην επίσκεψή του, στη Λευκωσία, είναι ξεκάθαρα η άσκηση πιέσεων για άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, ως ευρωπαϊκό αντάλλαγμα για τη συμβολή

της Άγκυρας στο προσφυγικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Όπως αναφέρει "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας γνωρίζει ότι όπως κανένας δεν πείσθηκε από τη δήλωση του για «πιστόλι στον κρόταφο» στο κούρεμα καταθέσεων το 2013, κανένας δεν πρόκειται να πεισθεί ούτε αυτή τη φορά, σε πιθανή συναίνεση του σε άνοιγμα κεφαλαίων της Τουρκίας".

«Δεν πέφτει λόγος στον κ. Τουσκ, πότε η Κύπρος θα ανοίξει ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας», ενώ οφείλει εκ της θέσεώς του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας", καταλήγει.

Οικολόγοι: Εξαιρετικά επικίνδυνη η επίσκεψη Τούσκ

"Ως Κίνημα Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι αυτή η επίσκεψη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι εδώ που μπορεί να εφαρμοστεί η κυπριακή παροιμία « Εν χρειάζεται να σε ακκάσει η κουφή, θωρρείς τζαι την κωλοσηρμαθκιά της».


Δηλαδή ξέρουμε γιατί έρχεται ο κύριος Τουσκ στην Κύπρο, είναι γνωστές οι θέσεις του για το θέμα των «δώρων» που πρέπει να δώσει η Ε.Ε. στην Τουρκία, είναι αμείλικτος, θα πιέσει την Κυπριακή Ηγεσία και τον πρόεδρο Αναστασιάδη.


Εμείς ελπίζουμε και στηρίζουμε τη σταθερή στάση του προέδρου Αναστασιάδη, φοβόμαστε όμως, πάντα τα περιθώρια υποχωρήσεων, όπως μας έχει δείξει και η ιστορία. Φοβόμαστε την ώρα που θα μπει το πιστόλι στον κρόταφο.


Να έχει υπόψιν του ο κύριος Αναστασιάδης ότι αυτή την φορά δεν θα τον συγχωρήσει ο κυπριακός λαός γιατί θα είναι το τέλος του Κυπριακού για μια δίκαιη και βιώσιμή λύση. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αποχωρήσει από το δεσμεύομαι του και να δώσει ως πρόφαση τη γνωστή ιστορία με το πιστόλι στον κρόταφο".

Keywords
Τυχαία Θέματα