Αντιπροσωπεία ΕΤΕπ στην Κύπρο για υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών δανείου

Με σκοπό την υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών δανείου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποστολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της Κυριάκο Κακουρή, την Παρασκευή.

Ανάμεσα στις συμφωνίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνεται συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕπ και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 1η δόση δανείου ύψους €130 εκ. για την χρηματοδότηση έργων και

προγραμμάτων τα οποία συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

Επιπλέον, θα υπογραφούν συμφωνίες δανείου μεταξύ της ΕΤΕπ και των Συμβουλίων Αποχετεύσεως Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού-Αμαθούντας, συνολικού ύψους μέχρι €100 εκ. για τη χρηματοδότηση των αποχετευτικών έργων που εμπίπτουν στο πρόγραμμα εφαρμογής της Οδηγία 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1991 για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Η υπογραφή των συμφωνιών θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής.

Στην τελετή υπογραφής θα παρευρεθούν ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικήw Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού-Αμαθούντας, Γιάννης Τσουλόφτας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα