Αντίθετος με τις κινητοποιήσεις πλοηγών ο Υπουργός Μεταφορών

Δεν βλέπει περιθώρια αλλαγής της διαδικασίας εμπορικοποίησης υπηρεσιών των λιμένων ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους πλοηγούς που αντιδρούν με κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι πιο σοβαροί.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει η διαδικασία που βρίσκεται στο τέλος της» είπε σήμερα ο κ. Δημητριάδης, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε πριν το μεσημέρι, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Όπως είπε, βρισκόμαστε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις

τελικές οικονομικές προσφορές, με το θέμα να έχει συζητηθεί και να έχει ήδη αποφασιστεί, επομένως, δεν είναι σωστό να εξαγγέλλεται απεργία.

Ανέφερε παράλληλα ότι τα λιμάνια δεν ανήκουν στους υπάλληλους της ΑΛΚ, ούτε στους πλοηγούς, αλλά στην Κυπριακή Δημοκρατία και στους πολίτες. Δεν είναι θέμα των πλοηγών το πού θα δοθεί η υπηρεσία, αλλά θέμα απόφασης των θεσμικών οργάνων, συμπλήρωσε.

«Πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτό τον τόπο» συνέχισε ο κ. Δημητριάδης, για να προσθέσει ότι αυτοί που λόγω της θέσης τους μπορούν να επηρεάσουν το λιμάνι και την οικονομία του τόπου, πρέπει να είναι και αυτοί σοβαροί.

Ερωτηθείς για τα περιθώρια διαλόγου, ο Υπουργός είπε ότι με τους πλοηγούς είχε ήδη τουλάχιστον πέντε συναντήσεις και θα έχει νέα συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης, πριν την απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου. «Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω για να μπορέσω να συζητήσω μαζί τους» είπε.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι τα λιμάνια, όπως και οι οποιοιδήποτε άλλοι οργανισμοί δημόσιας ωφελείας, δεν είναι ιδιοκτησία των εργαζομένων, ούτε όμως και των εκάστοτε Κυβερνήσεων.

«Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικές οι εκάστοτε Κυβερνήσεις για το πώς διαχειρίζονται το δημόσιο πλούτο» είπε και αναφέρθηκε στην τροποποίηση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για τους πλοηγούς, κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή, η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Ο Υπουργός Μεταφορών, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και Πρόεδρο της ΑΛΚ Αλέκο Μιχαηλίδη, συναντήθηκε με τον κ. Κυπριανού, στα γραφεία του κόμματος και τον ενημέρωσε για τη διαδικασία εμπορικοποίησης των λιμανιών.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη διαφωνία του για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, λέγοντας ότι «είναι λανθασμένες οι αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί».

«Μπορεί να υπήρχαν προβλήματα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνταν αναφορικά με τη λειτουργία στα λιμάνια», είπε ο κ. Κυπριανού..

Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι ένα πράγμα να υπάρχουν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να διορθώσεις και άλλο να παραδίδεις τις υπηρεσίες ενός κερδοφόρου ημικρατικού οργανισμού στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν έχει αμφιβολία για την αύξηση στον κύκλο εργασιών των λιμανιών, με τη διαφωνία, όπως είπε, να έγκειται στο ότι τα κέρδη θα διοχετευτούν στις τσέπες των ιδιωτών αντί για σκοπούς δημόσιας ωφελείας.

Κατέληξε, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί τις διαδικασίες, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας θα υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Όπως είπε, «υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία, αλλά είναι σεβαστές και οι απόψεις οι διαφορετικές».

«Πιστεύουμε ότι ο τρόπος που προχωρούμε είναι ο πιο σωστός» και αυτός που θα αποφέρει τα μέγιστα οφέλη για την οικονομία και τους καταναλωτές» είπε.

Ευχαρίστησε τέλος το ΑΚΕΛ για την εποικοδομητική αντιπολίτευση και διαβεβαίωσε ότι θα τηρεί ενήμερο το κόμμα και για άλλα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

ΠΗΓΗ: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα