Μπαρτσελόνα: Μέσα σε μια ημέρα έκανε 77 μεταγραφές!

Σήμερα 4 Ιανουαρίου αρχίζει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και η Μπαρτσελόνα δήλωσε τις μεταγραφές συνολικά 77 παικτών!

Επιτέλους, μεταγραφές! Οι Καταλανοί είχαν τιμωρηθεί από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών και τους επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, δηλαδή για την περίοδο του Ιανουαρίου 2015 και του καλοκαιριού του 2015, καθώς και πρόστιμο 370.000 ευρώ. Από σήμερα, λοιπόν, είναι και επίσημα παίκτες των «μπλαουγκράνα»

τόσο ο Αρντά Τουράν και ο Αλέις Βιδάλ, όσο και άλλοι 75 ποδοσφαιριστές μικρότερων ηλικιών, οι οποίοι εντάσσονται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Βιδάλ, γνωστός μας και από το πέρασμά του από τον Πανθρακικό, και ο Τουράν είχαν υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι. Τους τελευταίους έξι μήνες έκαναν κανονικά προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε, αλλά δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. Έτσι, τώρα ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μπορεί να τους υπολογίζει για το δεύτερο μισό της σεζόν, ελπίζοντας ότι ο 26χρονος Ισπανός μέσος και ο 28χρονος Τούρκος μέσος θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μέχρι το βράδυ, η Μπαρτσελόνα καλείται να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας και προς την FIFA ώστε να ενεργοποιηθούν και αυτές οι δύο μεταγραφές, αλλά και άλλες 75 συνολικά.

Aπό τους δεκάδες πιτσιρικάδες, που έχει εντάξει στο δυναμικό της η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζει ο Νοτιοκορεάτης Σεούνγκ - Βου Λι, ο οποίος θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα που κλείνει τα 18 του, ώστε να εγγραφεί ως παίκτης της πρώτης ομάδας νέων των «μπλαουγκράνα». Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη όχι μόνο λόγω του ταλέντου του, στο οποίο πιστεύουν πολλοί όσοι τον έχουν δει στις προπονήσεις, αλλά και επειδή... εξαιτίας του άρχισε, μετά από ανώνυμη καταγγελία, η έρευνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την παράνομη απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα