Μπρα ντε φερ Γεάδη–Χρύση: Πινγκ πονγκ για τον λαϊκισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύση Παντελίδη και του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη προέκυψε στο Μεσημέρι και Κάτι.

Αν και η συζήτηση άρχισε με τη σύλληψη του Τ/κ δικηγόρου στην Ιταλία, τον οποίο θα εκπροσωπήσει στο δικαστήριο Ε/κ δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής.

Ο κ. Γεάδης ανέφερε ότι «έχουμε

ξεγράψει και ξεχάσει την κατοχή της πατρίδας μας και συνδιαλεγόμαστε με τον κατακτητή της πατρίδας μας για οποιοδήποτε έσοδο ή κέρδος». Τόνισε ότι υπάρχει οσμή σκανδάλου και πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος από τις αρμόδιες αρχές του κράτους.

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ: Ε/κ βρίσκεται στην ομάδα υπεράσπισης του Τ/κ που συνελήφθη στην Ιταλία

Μιλώντας για τα ΜΟΕ ανέφερε ότι «καθημερινά μας συμβιβάζουν με την κατοχή. Πάμε σε μια συνδιαλλαγή με τους κατακτητές της πατρίδας μας. Αναβαθμίσουμε την κατοχική αστυνομία, τα κατοχικά δικαστήρια και εγκλωβισμένοι μέσα σε διζωνικούς δικοινοτικούς συμβιβασμούς ωθούμε στην αναγνώριση του ψευδοκράτους και της κατοχής».

Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχει εμπόριο με τα κατεχόμενα. «Αυτά τα προϊόντα που φέρνουμε στις ελεύθερες περιοχές παράγονται σε δική μας κατεχόμενη γη. Διαγράψαμε ότι υπάρχει κατοχή».

Ο κ. Παντελίδης παίρνοντας το λόγο ανέφερε ότι ο κ. Γεάδης έχει επιδοθεί σε ένα άκρατο λαϊκισμό. «Μακάρι να τερματιστεί η τουρκική κατοχή, μακάρι να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός, μακάρι να διασφαλιστεί ο έμπρακτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Κυπριών πολιτών».

Πρόσθεσε ότι το μόνο εμπόριο που επιτρέπεται είναι μέσω του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής και είναι ευρωπαϊκός κανονισμός. «Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι έχει ενταχθεί στην Ευρώπη το σύνολο της Δημοκρατίας αλλά στα κατεχόμενα η ΚΔ δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτός ο κανονισμός εφαρμόστηκε για να μην εφαρμοστεί οποιοσδήποτε άλλος κανονισμός για απευθείας εμπόριο των κατεχομένων με τον έξω κόσμο. Να μην λαϊκίζουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις στον κόσμο», είπε.

Μιλώντας για όσους Ε/κ συνεργάζονται με Τ/κ ή Τούρκους σφετεριστές, ανέφερε ότι προφανώς είναι καταδικαστέο εθνικά και ηθικά. «Ελπίζω να είναι καταδικαστέο και νομικά έτσι ώστε να υπάρξει η κατάλληλη τιμωρία».

Ο κ. Γεάδης απάντησε ότι άκρατος λαϊκισμός δεν είναι να ζητά επιστροφή στη Μόρφου, την Κερύνεια και την Αμμόχωστο. «Φυσικά και περιφρονώ τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής. Ποιος είναι αυτός που σε υποχρεώνει να εμπορεύεσαι με τον κατακτητή. Ο λαϊκισμός είναι δική σας τέχνη. Εσείς ανοίξατε τα οδοφράγματα το 2004. Επειδή λαϊκίζετε πρέπει να σας θυμίσω τις μπουλντόζες που ήταν στο οδόφραγμα της Λήδρας και έριχναν το οδόφραγμα κάτω και το στρατόπεδο. Μην έχετε κοντή μνήμη. Οι μπουλντόζες δεν ήταν του Ντενκτάς αλλά της ΚΔ. Έχετε μετατρέψει την κατοχή σε σύνορα και έχετε εγκαταστήσει τελωνεία για να κάνουν ελέγχους. Τελωνεία υπάρχουν μόνο στα σύνορα και όχι στα οδοφράγματα. Αν δεν ανεχόσασταν τον λαϊκισμό, θα στηρίζατε τις θέσεις του ΕΛΑΜ και όχι την ΔΔΟ η οποία ήταν στο πλαίσιο που είχε εφεύρει ο Νιχάτ Ερίμ».

Ο κ. Παντελίδης επανήλθε αναφέροντας ότι «λαϊκισμός είναι να μιλάμε για τον κανονισμό της πράσινης γραμμής και ο κ. Γεάδης να κατηγορεί όλα τα κόμματα ότι έχουμε ξεχάσει όλες τις κατεχόμενες πόλεις. Λαϊκισμός είναι να μιλάμε για την ανάγκη τερματισμού της κατοχής και ο κ. Γεάδης να μας κατηγορεί ότι ξεγράψαμε την κατοχή. Λαϊκισμός είναι ο κ. Γεάδης που δεν θυμάμαι να έχουν ταξιδέψει πότε ως ΕΛΑΜ σε ευρωπαϊκή αποστολή και να λέει στους Ε/κ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει απευθείας εμπόριο. Είναι λαϊκισμός και το λέω χωρίς κανέναν δισταγμό. Το ΕΛΑΜ επιδίδεται σε έναν άκρατο λαϊκισμό χωρίς να τεκμηριώσεις καμία θέση του, χωρίς να έχει καμία πρόταση για κανένα θέμα και απλά να προσπαθεί να παίξει με το συναίσθημα και με το θυμό του κόσμου. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η τακτική χωρίς να μένει αναπάντητη».

Στη συνέχεια ο κ. Γεάδης κάλεσε τον κ. Παντελίδη να του πει μια χώρα που εμπορεύεται με τον κατακτητή της και μια χώρα που εφαρμόζεται ομοσπονδία πάνω σε εθνοτικές διαφορές. Ο κ. Παντελίδης απάντησε ότι ούτε η Κύπρος εμπορεύεται με τον κατακτητή της. «Μπορεί να το διαβάσεις. Υπάρχει σε όλες τις γλώσσες».

Δείτε αυτούσιο το απόσπασμα   

Keywords
Τυχαία Θέματα