Χασίπογλου: Πρώτη φορά Τ/κ «βουλευτής» υπέβαλε ερώτηση σε Πρόεδρο της Κύπρου

Για πρώτη φορά δόθηκε το δικαίωμα σε τ/κ «βουλευτή» να υποβάλει ερώτηση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Ογουζχάν Χασίπογλου, που είχε υποβάλει ερώτηση κατά τη Γενική Συνέλευση της ΚΣΣΕ, στην οποία συμμετέχει ως παρατηρητής της τ/κ κοινότητας, στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη μετά την ομιλία του, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε κατορθωτό μετά από πρωτοβουλίες της «βουλής».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη φωνή του τουρκοκυπριακού λαού να ακούγεται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Χασίπογλου

σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΕ. Ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, που συμμετείχε στις εργασίες της ΚΣΣΕ μαζί με τον «βουλευτή» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιιαντάν, εξήγησε ότι ο λόγος δίνεται συνήθως στους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων της ΚΣΣΕ. Για πρώτη φορά δόθηκε το δικαίωμα της ερώτησης σε τ/κ «βουλευτή», είπε, "να υποβάλει ερώτηση στον Ε/κ ηγέτη".

Το δικαίωμα αυτό, είπε, του το έδωσε ο Έλληνας Βουλευτής, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, νέος Πρόεδρος της ΚΣΣΕ.

Ο Ογουζχάν Χασίπογλου, μετά την ολομέλεια της ΚΣΣΕ, χαρακτήρισε αδικία το ότι ο ΠτΔ μπορεί να απευθυνθεί στο σώμα αυτό, αλλά ο «πρόεδρος» Τατάρ δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει. «Δεν είναι γι' αυτό το λόγο που διεκδικούμε και τη διεθνή μας ισότιμη θέση στη νέα μας πρόταση προς τον ΟΗΕ;», είπε.

Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημά του. Ωστόσο, είπε, «καταφέραμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί σε 300 Ευρωπαίους Βουλευτές και στον Έλληνα Πρόεδρο του Συμβουλίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα