Μεγάλη η αποχή μέχρι στιγμής - Ανησυχούν τα κόμματα

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα νέα στοιχεία για την προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, από το άνοιγμά τους μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, η προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές είναι σχεδόν 10 εκατοστιαίες μονάδες χαμηλότερη, ενώ σε σύγκριση με το 2006 η μείωση ξεπερνά αγγίζει τις 18,3 μονάδες.

Στο κλείσιμο της κάλπης από τις 12:00 μέχρι τις 13:00, η αποχή όπως φαίνεται εξακολουθεί να κρατάει τα κλειδιά

της αυριανής ημέρας και να κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, με τις ανησυχίες των κομμάτων για τον κίνδυνο της αυξημένης αποχής, σταδιακά να κλιμακώνονται.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πολιτικών αρχηγών, υποψήφιων βουλευτών, αλλά και του Γενικού Έφορου Εκλογών για συμμετοχή, οι Κύπριοι πολίτες επιλέγουν σε μεγάλο ποσοστό να μην εκφραστούν διά της ψήφου τους, αποδοκιμάζοντας έτσι το πολιτικό σύστημα συνολικά.

Όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες του SigmaLive, η προσέλευση των ψηφοφόρων ανά επαρχία, συγκριτικά με το 2011 και το 2006, παραμένει σε φθίνουσα πορεία για τρίτη συνεχόμενη διαδικασία βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό έχει αρχίσει να προβληματίζει τα κομματικά επιτελεία τα οποία, με τους μηχανισμούς να δουλεύουν στο φουλ, προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και να τους οδηγήσουν στην κάλπη.

Τέλος, ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης κάλεσε εκ νέου τον κόσμο να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα