Δεν θα υπάρξουν προβλήματα την ημέρα των εκλογών εκτιμά ο ΥΠΕΣ

«Πρόκληση» για το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι η ημέρα των εκλογών για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δήλωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος Υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητά του ότι «δεν θα υπάρξουν προβλήματα».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου, στο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι οι δύο εκλογές «είναι μια πρόκληση, δουλεύουμε

εντατικά στο Υπουργείο Εσωτερικών και ευελπιστώ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα την Κυριακή των εκλογών».

Όσον αφορά την ημέρα των εκλογών, είπε ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά. «Έχει ήδη προσληφθεί έκτακτο προσωπικό για την ημέρα εκείνη, γίνεται ενημέρωση του κόσμου, αλλά όσες ασκήσεις και αν κάνεις επί χάρτου δεν είναι το ίδιο πράγμα με το τι θα γίνει την ημέρα των εκλογών», συμπλήρωσε.

Είπε πως έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και δήλωσε βέβαιος ότι και κατά την Κυριακή των εκλογών δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα. «Είναι πρόκληση να τα αντιμετωπίσουμε» είπε.

Στο μεταξύ, σε συνέχεια των περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Φθινόπωρο, το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά νέο κύκλο επαφών με τις κοινότητες ανά το Παγκύπριο, με στόχο, όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, να αξιολογήσουν την πρόοδο επίλυσης των προβλημάτων που είχαν καταγραφεί τότε, όπως επίσης και να αξιολογήσουν την ετοιμότητα των κοινοτήτων ενόψει της μεταρρύθμισης της ΤΑ.

Βρισκόμαστε, είπε ο κ. Ιωάννου, μερικές εβδομάδες πριν και «όπως το έχουμε πει πολλές φορές, ειδικά για τις κοινότητες η μεταρρύθμιση της ΤΑ θα είναι ευεργετική».

Υπενθύμισε για ακόμη μια φορά ότι οι κοινότητες θα ενταχθούν σε συμπλέγματα κοινοτήτων.

Διακόσιες ογδόντα έξι κοινότητες θα δημιουργήσουν 30 διαφορετικά συμπλέγματα κοινοτήτων, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με την πρόσληψη επιστημονικού, διοικητικού προσωπικού, που θα μπορούν να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη τους, είπε.

Επίσης, σημείωσε ο κ. Ιωάννου, «πρόσφατα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε αποφασιστεί όπως παραχωρηθούν επιπλέον €3 εκ. βοήθεια για να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, που θα προκύψει από το επιστημονικό προσωπικό που θα προσληφθεί από τα συμπλέγματα κοινοτήτων».

Ερωτηθείς σχετικά με ανησυχίες που εκφράζονται ότι θα αυξηθεί το κόστος των διαφόρων υπηρεσιών, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως «αυτά τα χρήματα αφορούν καθαρά το μισθολογικό, το επιπλέον κόστος που θα προκύψει από την πρόσληψη του προσωπικού που θα στελεχώσει τα συμπλέγματα».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, έχουν γίνει πρότυπα προϋπολογισμών και έχουν σταλεί. «Είναι αρμόδιοι πλέον και οι Επαρχιακοί Οργανισμοί και οι Δήμοι να τρέξουν τους προϋπολογισμούς τους, να κάνουν εκεί που χρειάζεται εξοικονομήσεις και οικονομίες κλίμακος, ούτως ώστε να μην προκύψουν επιπλέον κόστη» είπε.

Στόχος της μεταρρύθμισης, συμπλήρωσε ο κ. Ιωάννου, είναι μέσω της ενοποίησης να προκύψουν οικονομίες κλίμακας.

Σημειώνεται πως μετά την σύσκεψη στα κοινοτικά γραφεία της Μεσόγης ο Υπουργός Εσωτερικών θα προεδρεύσει δεύτερης σύσκεψης στο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Γουδίου, στην Πάφο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα