ΔΗΠΑ: Απαράδεκτη ενέργεια η επίθεση κατά Τουρκοκύπριας

Η Δημοκρατική Παράταξη με ανακοίνωση καταδικάζει την επίθεση κατά Τουρκοκύπριας γυναίκας και ταυτόχρονα εκφράζει ικανοποίηση για την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία καταδικάζει με βδελυγμία την απαράδεκτη επίθεση κατά Τουρκοκύπριας γυναίκας και ταυτόχρονα εκφράζει ικανοποίηση για την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, που οδήγησε σε δύο συλλήψεις.

Η

βία κατά των γυναικών είναι φαινόμενο συχνό, το οποίο ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και με μηδενική ανοχή. Το ενδεχόμενο, δε, η επίθεση να σχετίζεται ειδικά με την καταγωγή του θύματος πρέπει να κινητοποιήσει την Πολιτεία και την κοινωνία ενάντια σε ενέργειες που διαταράσσουν το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας και στέλνουν τα λανθασμένα μηνύματα.

Η προσπάθεια μας για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από τα κατάλληλα μηνύματα περί αρμονικής συμβίωσης μεταξύ όλων των κοινοτήτων και ομάδων πολιτών, που απαρτίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας. Ευθύνη όλων, πολιτικών δυνάμεων και πολιτών, να διαφυλάξουμε την ομαλότητα στο εσωτερικό μέτωπο, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό μας στόχο.   

Keywords
Τυχαία Θέματα