ΕΔΕΚ: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο κυπριακό

Θα αναμένει να μπει η συζήτηση στα ουσιαστικά ζητήματα για να εκφράσει άποψη, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος λέγοντας ότι εκεί θα διαπιστωθούν οι καλές προθέσεις και των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν στο Εθνικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ενημέρωση αφορούσε τις καταρχήν προθέσεις των δύο πλευρών για την επανέναρξη των συνομιλιών και εκ μέρους της ΕΔΕΚ

τόνισε ότι δεδομένου πως η Τουρκία είναι ο καθοριστικός παράγοντας, “θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργούμε υπεραισιοδοξία, δεδομένου ότι οι συνομιλίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει”.

Το ουσιαστικό που αφορά την εμπλοκή της ΕΕ, είπε, θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο που να διασφαλίζει δύο βασικά στοιχεία, το πρώτο ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εφαρμοσθεί σε όλη την επικράτεια χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις για όλους τους μόνιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της απόλαυσης του κεκτημένου και από όλους τους άλλους κατοίκους χωρών μελών της ΕΕ και δεύτερο ότι οποιαδήποτε λύση δεν πρέπει να αποτελέσει πρωτογενές κεκτημένο.

Σε παρατήρηση ότι για πρώτη φορά συμμετέχει ο Πρόεδρος της Βουλής κι αν αυτό είναι μια πρώτη που θα εξακολουθήσει να υφίσταται, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει και την ευθύνη σύγκλησης και σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα