ΕΕ-ΗΒ θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για επωφελή συνεργασία για τα εμβόλια

ΕΕ και ΗΒ θα συνεργαστούν και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αύξηση της προσφοράς εμβολίων στους πολίτες των δύο πλευρών και για γενικότερη πιθανή αμοιβαία επωφελή συνεργασία στον τομέα των εμβολίων, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν ΗΒ και ΕΕ αναφέρουν, "αντιμετωπίζουμε όλοι την ίδια πανδημία και το τρίτο κύμα καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΒ".

Σημειώνουν ότι

"συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε μια αμοιβαία επωφελής σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ στο COVID-19".

Λαμβάνοντας υπόψη τις αλληλεξαρτήσεις μας, προστίθεται, "εργαζόμαστε σε συγκεκριμένα βήματα που μπορούμε να κάνουμε - βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα - για να δημιουργήσουμε μια win-win κατάσταση και να επεκτείνουμε την προσφορά εμβολίων για όλους τους πολίτες μας."

Συνεχίζουν αναφέροντας ότι "τελικά, η διαφάνεια και η παγκόσμια συνεργασία όλων των χωρών θα είναι καθοριστικής σημασίας για να ξεπεραστεί τελικά αυτή η πανδημία και να εξασφαλιστεί καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων."

"Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας", καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης: Στις 5 Απριλίου οι αποφάσεις στη Βρετανία για τα διεθνή ταξίδια αναψυχής

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα