Εφιάλτης οι πρεμιέρες για την Πορτογαλία(video)

Η Πορτογαλία δυσκολεύεται πολύ στις πρεμιέρες των μεγάλων διοργανώσεων και χαρακτηριστικό είναι ότι έχει να νικήσει σε πρώτο αγώνα από το 2008. Έκτοτε μετρά 0/4 και μάλιστα μετρά και μια συντριβή.

Μπορεί να λένε πως "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", εντούτοις φαίνεται πως στην Πορτογαλία δυσκολεύονται πολύ να το κάνουν πράξη. Οι πρεμιέρες αποτελούν τεράστιο εμπόδιο για τους Ίβηρες στις μεγάλες διοργανώσεις και σε λίγο θα... ξεχάσουν από πότε έχουν να νικήσουν σε πρώτο αγώνα τελικής φάσης.

Παραμερίζοντας την (πρώτη) "σφαλιάρα" από την Εθνική μας το 2004, στο οποίο η ίδια

ήταν διοργανώτρια και έχασε 2-1, τελευταία φορά που πανηγύρισε τρίποντο σε πρεμιέρα, ήταν το 2008. Αντίπαλός του στον όμιλο του Euro ήταν η Τουρκία και επιβλήθηκε 2-0 με τέρματα των Πέπε (61') και Ραούλ Μεϊρέλες (93').

Έκτοτε μετρούν 0/4, δείγμα ότι είτε μπαίνουν με παραπανίσιο άγχος και δεν μπορούν να το διαχειριστούν είτε δεν είναι πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμοι, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων και να δυσκολεύουν από νωρίς την προσπάθειά τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, στην πρεμιέρα η Πορτογαλία έφερε 0-0 με την Ακτή Ελεφαντοστού, για να ακολουθήσουν δυο ήττες από την Γερμανία. Η πρώτη ήταν το 2012 για το Euro με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάριο Γκόμεθ (72'), ενώ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας συνετρίβη από τα "πάντσερ" με 4-0 με χατ-τρικ του Τόμας Μίλερ (12, πεν, 45'+1', 78) και ένα γκολ του Χούμελς (32').

Όσο για χθες (14/6), αν και ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στην πρωτάρα και πιο αδύναμη Ισλανδία και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τέρμα του Νανί στο 31ο λεπτό, εντέλει έμεινε στο 1-1, αφού ο Μπιάρνασον ισοφάρισε στο 50' και το σκορ παρέμεινε ως το φινάλε της αναμέτρησης στο "Stade Geoffroy-Guichard".

Θυμηθείτε τις τέσσερις τελευταίες αποτυχημένες πρεμιέρες:

Keywords
Τυχαία Θέματα