Έντονη απογοήτευση ΕΤΕΚ για αναπομπή νομοθεσίας ρύπων

Τη δυσαρέσκεια του δήλωσε το ΕΤΕΚ για την αναπομπή του νόμου ο οποίος καλούσε το κράτος να επανεπενδύει το 80% των εσόδων από τη δημοπράτηση των ρύπων στο, δια νόμου, δημιουργημένο ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ αναφέρει ότι οι πόροι του ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας διατίθενται αποκλειστικά για την επιδότηση ή χρηματοδότηση κινήτρων για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

ή την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Η προσέγγιση της νομοθεσίας ήταν ορθολογική και ανταποδοτική και συνεπώς ακόμη και εάν αυτή δεν κατατέθηκε από την εκτελεστική εξουσία, θα έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή, αναφέρεται.

Το ΕΤΕΚ αναφέρει επιπλέον ότι η ανάπτυξη που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας είναι βιώσιμη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εμπορικό ισοζύγιο της Δημοκρατίας, μειώνει τις μελλοντικές δαπάνες του κράτους αλλά και της οικονομίας και αυξάνει το διαθέσιμο καταναλωτικό εισόδημα των νοικοκυριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα