Έρχονται δυο κόκκινα πάντα στον Ζωολογικό Κήπο Πάφου από Ιμαλάια

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής, το Ζωολογικό Πάρκο Ιμαλαΐων (Pnhzp), ευρέως γνωστό ως Ζωολογικός Κήπος Darjeeling,  θα στείλει ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα στον ζωολογικό κήπο της Πάφου και θα λάβει ένα ζευγάρι τίγρεις της Σιβηρίας, σύμφωνα με το Millenium Post.

 «Εργαζόμαστε προς εξεύρεση κατάλληλης ημερομηνίας για την ανταλλαγή. Το ζευγάρι των τίγρεων της Σιβηρίας αναμένεται να φτάσει στο Pnhzp μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου από τον ζωολογικό κήπο της Κύπρου.

Θα τους στείλουμε ταυτόχρονα ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα που εκτρέφονται από ζωολογικούς κήπους», δήλωσε ο Basavaraj Holeyachi, διευθυντής του Pnhzp, μιλώντας στην Millennium Post.

Οι αρσενικές και θηλυκές τίγρεις που έρχονται από την Κύπρο είναι ενάμιση ετών. Θα φτάσουν από την Κύπρο στην Καλκούτα με πτήση. Από την Καλκούτα, θα μεταφερθούν στο Darjeeling οδικώς με τη συνοδεία μιας ομάδας από τον ζωολογικό κήπο Darjeeling, συμπεριλαμβανομένων κτηνιάτρων.

Προς το παρόν τα ζώα κρατούνται σε καραντίνα ενός μήνα στην Κύπρο. «Με την άφιξή τους στο Darjeeling θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα μήνα», πρόσθεσε ο Διευθυντής. Παλαιότερα το Pnhzp είχε τίγρεις της Σιβηρίας. Ωστόσο, έχουν περάσει χρόνια από τότε που η τελευταία από τις τίγρεις πέθανε σε μεγάλη ηλικία και από τότε ο ζωολογικός κήπος στερείται τίγρεις της Σιβηρίας.

Τα κόκκινα πάντα έχουν εκτραφεί στο ζωολογικό κήπο Darjeeling. Το Pnhzp, που ιδρύθηκε το 1958, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ζωολογικός κήπος της χώρας σε όλες τις κατηγορίες τον Σεπτέμβριο του 2022. Το Pnhzp δραστηριοποιείται επιτυχώς στη διατήρηση της αναπαραγωγής 10 ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, συμπεριλαμβανομένων των Κόκκινων πάντα,  λεοπαρδάλεις του χιονιού, brahal,  λύκος Ιμαλαίων,, Σαλαμάνδρα Ιμαλαίων, λοφιοφόρων και φασιανών, Φασιανοί, Σάτιρα τραγόπαν, τεφρόχρωμος ταωφασιανός.

Το Pnhzp είναι ο ζωολογικός κήπος που συντονίζει την διατήρηση της αναπαραγωγής κόκκινων πάντα υπό εξαφάνιση. Προς το παρόν, ο ζωολογικός κήπος έχει 9 αρσενικά και 15 θηλυκά κόκκινα πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα