Εργαλείο Αξιολόγησης Εργασιακού Κλίματος

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο OSTESA EU - Organizational success through employee satisfaction μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Δράση ΚΑ2). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015 και αποσκοπεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των εργαζομένων, προκειμένου να οικοδομηθεί ένα θετικό εργασιακό κλίμα, που με τη σειρά του θα επηρεάσει θετικά το κίνητρο και τη συμπεριφορά των εργαζομένων.

Τι είναι το

έργο OSTESA EU;

Το έργο αφορά την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των προϊσταμένων/υπευθύνων και των εργαζομένων – ειδικότερα των ηγετικών δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος. Το έργο στηρίζεται στο γεγονός ότι το κλειδί μιας επιτυχημένης επιχείρησης είναι η ηγετική συμπεριφορά η οποία ενθαρρύνει ένα δημιουργικό περιβάλλον συνεργασίας. Μέσα στα πλαίσια ενός θετικού οργανωτικού κλίματος, οι εργαζόμενοι έχουν την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και τις ανάγκες της επιχείρησης όσο το δυνατό καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του έργου;

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την στήριξη της δημιουργίας ενός θετικού εργασιακού κλίματος, το οποίο έχει μεγάλη επιρροή στο κίνητρο και τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, μέσω ανάπτυξης και βελτίωσης των οριζόντιων δεξιοτήτων των διευθυντών και των υπαλλήλων.

Η κοινοπραξία του έργου

Το έργο OSTESA EU φέρνει σε συνεργασία πέντε οργανισμούς από Κύπρο (Eurosuccess Consulting), Τσεχία (DAP Services a.s.), Πορτογαλία (Inovamais – Servicos de Consultadoria em Inovacao Tecnologica S.A), Ιταλία (Fondazione ISTUD) και Πολωνία (OIC Poland Foundation- συντονιστής έργου). Η τεχνογνωσία και εκτενής εμπειρία του κάθε εταίρου οργανισμού υπόσχεται ένα ποιοτικό αποτέλεσμα διεκπεραίωσης του έργου σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα παραδοτέα του έργου

Εργαλείο Αξιολόγησης Οργανωτικού ΚλίματοςΕργαλειοθήκη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Programme Toolkit)Οδηγός για γενικούς διαχειριστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, διευθυντικά στελέχη για το πως θα αναπτύξουν ένα θετικό εργασιακό κλίμαΠακέτο «Εκπαιδεύοντας τους Εκπαιδευτές»

Όλα τα παραπάνω αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στην Αγγλική, Πολωνική, Ελληνική, Τσέχικη, Πορτογαλική και Ιταλική γλώσσα.

Εκπαίδευση για Βελτίωση του Εργασιακού Κλίματος

Η Eurosuccess Consulting στα πλαίσια της πιλοτικής δοκιμής της Εργαλειοθήκης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Programme Toolkit) πραγματοποίησε με επιτυχία δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι και υπεύθυνοι από διάφορους οργανισμούς, με στόχο τη βελτίωση του εργασιακού κλίματος. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στις ακόλουθες διαστάσεις:

Ευημερία των υπαλλήλων: παράγοντας που επηρεάζει καταλυτικά τις δυναμικές που διαμορφώνουν το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού.Ηγεσία: πώς η ηγεσία ενός οργανισμού λειτουργεί ως κινητήριος παράγοντας για την καλή απόδοση των εργαζομένων και την επίτευξη στόχων.Συνοχή των υπαλλήλων: κομβικό σημείο για την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας του οργανισμού σχετικά με την συνοχή, την ευημερία των υπαλλήλων και την ηγεσία, ως διαστάσεις που επηρεάζουν σημαντικά το εργασιακό περιβάλλον.

Επόμενα βήματα

Το έργο ολοκληρώνεται σταδιακά και όλα τα παραδοτέα θα είναι διαθέσιμα για τους τελικούς χρήστες εντός των προσεχών εβδομάδων. Στις 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση των εταίρων της κοινοπραξίας στην Πορτογαλία, όπου θα συζητηθούν οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε κάθε χώρα για την επίτευξη των στόχων του έργου κατά την περίοδο Νοεμβρίος 2017 ως και το τέλος του έργου. Μέσα στον Ιούλιο του 2018, η Eurosuccess Consulting θα προγραμματίσει δύο εκδηλώσεις για παρουσίαση των τελικών παραδοτέων του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο OSTESA EU, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή μέσω email στο [email protected] ή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.ostesa.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα