Ε.Θεοχάρους: Η πολιτική ΠτΔ οδηγεί στη διάλυση της ΚΔ

«Με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των επαφών του, στο περιθώριο του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, που άρχισε χθες και περατώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες, επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να σταματήσει την παραπληροφόρηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπερν Μπαρθ

Έιντα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Κυπριακό είναι λυμένο και εκείνο που απομένει είναι η εξεύρεση χρημάτων».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία προσθέτει: «Η συμπεριφορά του κ. Έιντα με είχε αναγκάσει να υποστηρίξω την περασμένη Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι είναι αναξιόπιστη, αφού παραπληροφορεί. Τώρα, η Κυβέρνηση, η οποία φέρει ευθύνη, διότι έδειξε ανοχή, διαπιστώνει αυτή την πραγματικότητα».

Όπως επισημαίνει η κα Θεοχάρους: «Αντιλαμβανόμενη η Κυβέρνηση το κόστος που μπορεί να προκληθεί από τη στάση του κ. Έιντα και την άσκηση πιέσεων επί του Προέδρου στο Κυπριακό για να κλείσει το συντομότερο, καθώς και επί του θέματος για το άνοιγμα πέντε τουρκικών κεφαλαίων ως τον Ιούνιο, σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας ότι δεν είμαστε ένα βήμα από τη λύση και ότι χρειαζόμαστε χρόνο. Την ίδια στιγμή, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης χαρακτηρίζει ως ανοησίες τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Έιντα για συμφωνία της τάξης του 90% στο περιουσιακό». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η κα Θεοχάρους σημειώνει ότι «εκείνο που εμείς αναμένουμε από τον Πρόεδρο είναι να προβεί και στα επόμενα βήματα απεγκλωβισμού του από μια πολιτική, στην οποία τον συμπαρασύρει ο κ. Έιντα και η οποία δεν οδηγεί σε λύση, αλλά στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην αντικατάστασή της από δυο ισότιμα συνιδρυτικά κράτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα