Φωτοβολταϊκά για Όλους (;) - Αρχή με 6χιλιάδες - Με σειρά υποβολής αίτησης

Για το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» μίλησε στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Μάριος Παναγίδης.

Αρχικά ανέφερε ότι το σχέδιο στοχεύει σε δύο τομείς. «Στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη μείωση του λογαριασμού που πληρώνει ο καταναλωτής».

Συμπλήρωσε ότι ο αρχικός προγραμματισμός θα ωφελέσει 6000 άτομα. «Το σχέδιο είναι ανοικτό και θα μπορεί να δεχθεί περισσότερες αιτήσεις αν υπάρχει ενδιαφέρον. Σε πρώτη φάση θα εξυπηρετήσουμε 6000 άτομα και θα είναι ανάλογα με τη σειρά υποβολής της αίτησης».

Διαβάστε ακόμη: Πότε

προκηρύσσεται το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους»- Όλες οι πληροφορίες

Ακόμη, ανέφερε ότι τα χρήματα θα προέλθουν από το Ταμείο Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Σε περίπτωση που απαιτηθούν πρόσθετα κονδύλια τότε θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια από τους ρύπους και θα τα πάρουμε από το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Παναγίδης ανέφερε ότι τα νοικοκυριά δεν χρειάζεται να καταβάλουν αρχικό κεφάλαιο για τα φωτοβολταικά. «Η Κυβέρνηση εξήγγειλε αυτό το σχέδιο το οποίο θα καλύπτει το αρχικό κεφάλαιο για να μπορέσει ένα σπίτι μέχρι 4 κιλοβατώρες να εγκαταστήσει τα φωτοβολταικά».

Πρόσθεσε ότι τα λεφτά θα δίνονται με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης στον εγκαταστάτη. «Η αποπληρωμή θα γίνεται με μια πάγια δόση των 150 ευρώ ανά διμηνία».

Εξήγησε ότι το σχέδιο καλύπτει οικίες ή διαμερίσματα. «Αν κάποιος θέλει να πληρώσει ένα ποσό εφάπαξ τότε θα πρέπει να το διαπραγματευτεί με τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας».

Σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν οι όποιες χρονοβόρες διαδικασίες. «Στο σχέδιο συμμετέχει η Αρχή Ηλεκτρισμού η οποία θα βοηθήσει στην εγκατάσταση και λειτουργία του φωτοβολταικού».

Επιπλέον, ανέφερε ότι αναμένουν αυξημένη ροή αιτήσεων. «Το Υπουργείο ετοιμάζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι αιτήσεις. Θα γίνει ακόμη μια πλατφόρμα έτσι ώστε να γνωρίζει ο πολίτης τις δόσεις του δανείου του και για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή μέχρι που βρίσκεται η αποπληρωμή του».
Υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες για εγκατάσταση φωτοβολταικών. «Θα ετοιμαστεί ένας κατάλογος και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επιλέγει την εταιρεία».

Μιλώντας για τις τιμές, ανέφερε ότι το Υπουργείο θα κάνει μια εκτίμηση και ο πολίτης θα επιλέγει την πιο συμφέρουσα προσφορά από τις εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα