Για γέλια και για κλάματα!

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Απόφαση παρωδία από την Κυβέρνηση. Διέκοψε οριστικά τον θεσμό του κυπέλλου, όχι όμως το πρωτάθλημα!

Το προχθεσινό επεισοδιακό παιχνίδι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ήταν το τελευταίο για φέτος όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδος! Η διοργάνωση δεν πρόκειται να φτάσει ώς τον τελικό της 23ης Απριλίου, μετά από απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού!

Στη χθεσινή ανακοίνωση Κοντονή, εξαπολύονται

ευθείες βολές κατά της του διαιτητή Παππά, ο οποίος επιχείρησε επανειλημμένα να παραβιάσει τον κανονισμό της ΕΠΟ, δείχνοντας αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά με αυτήν που είχε επιδείξει στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τους προκλητικούς ορισμούς διαιτητών. Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αφήνει αιχμές κατά του Ιβάν Σαββίδη και των υπολοίπων παραγόντων, που εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη σημερινή τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο, κατηγορώντας τους για δημιουργία περιβάλλοντος διάλυσής του!

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Κοντονής μιλάει για αναξιοπιστία που έχει ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία με υπεύθυνη την ΕΠΟ! Ωστόσο, παρότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάνει λόγο για ανισονομία, που είναι η βασική αιτία των βιαιοτήτων στα γήπεδα, αποφασίζει να διακόψει μόνο τον θεσμό του Κυπέλλου, λες και έτσι λύνει κάποιο πρόβλημα.

Προφανώς το πρωτάθλημα θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού χώρος ανάπτυξης... υγιούς ανταγωνισμού και άμιλλας, και γι' αυτό δεν υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και στο συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του ποδοσφαίρου καμία απόφαση μέχρι στιγμής. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία απόφαση και όσον αφορά τη λειτουργία της ΕΠΟ.

Καμία θεσμική παρέμβαση, καμία σοβαρή πρωτοβουλία, καμία τομή, καμία ρήξη από την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό της, που αρκούνται σε ρόλο παρατηρητών και… σχολιαστών της επικαιρότητας, και απλώς κάνουν καταγραφή όσων εξωφρενικών συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου, χωρίς να λαμβάνουν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την επαναφορά της νομιμότητας και της αξιοπιστίας στον χώρο!

Όλα δείχνουν ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση διακοπής του Κυπέλλου είναι γιατί η πολιτεία είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη και τη νομιμότητα, και να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου με πιθανούς διεκδικητές την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Έγινε και αυτό!
Και μέσα σε όλα, συνέβη και αυτό. Δεν έφτανε που η ανακοινωση για την αναβολή του ΑΕΚ-Ατρόμητος έγινε γνωστή δυο ώρες πριν από το ματς (!) οι προβληματικοί χειρισμοί είχαν ως αποτέλεσμα άλλη μια κωμικοτραγική κατάσταση. Χωρίς να έχει λοιπόν την παραμικρή ενημέρωση από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έφτασε κανονικά στο ΟΑΚΑ και… έψαχνε τις ομάδες! Εκεί ενημερώθηκε κι εκείνος ότι τελικά δεν θα γίνει το παιχνίδι, την ώρα που το Υπουργείο δεν έχει ενημερώσει ακόμα επισήμως για την τύχη του.

ΠΑΟΚ: Ζητά διακοπή και του πρωταθλήματος
Ο Λιούμπος Μίχελ ενημέρωσε τον Ιβάν Σαββίδη για όλες της εξελίξεις τόσο στο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ όσο και για τις αποφάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Μετά τη σύσκεψη, αλλά και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Λιούμπος Μίχελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για τη συναίνεση της συνόδου κορυφής της ομάδας ως προς τις αποφάσεις του, αλλά και για την αναβολή -μόνο- του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικέφαλου του Βορρά» ζήτησε από τον Μίχελ να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πιέσει τον Σταύρο Κοντονή να σταματήσει και τη Σούπερ Λίγκα, ώστε να ικανοποιηθούν έτσι τα αιτήματα της ΠΑΕ.
Πάντως, ο Ιβάν Σαββίδης και μετά τις δηλώσεις του έπειτα από τη διακοπή του ματς στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό, αλλά και από τη χθεσινή του στάση, δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

ΑΕΚ: «Θα πάμε μέχρι το τέλος»
Τον δρόμο της σύγκρουσης με το υπάρχον καθεστώς στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου -έστω κι αν αυτό έχει κόστος για την ίδια- διαλέγει η ΑΕΚ. Με ανακοίνωσή της, η «Ένωση» σημειώνει ότι αποδέχεται την απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου -παρ' όλο που δεν έχει καμία ευθύνη και της στερείται η δυνατότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο. Τονίζει, ωστόσο, ότι οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν και επαναλαμβάνει ότι μόνη λύση «για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει» είναι η ανατροπή της τωρινής ηγεσίας της ΕΠΟ και η μη παραμονή του ποδοσφαίρου «στα χέρια των καταστροφέων του».

«Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη, και την είχαμε εκφράσει πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: Να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι' αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σκέψεις για αναβολή του Ηρακλής-Ολυμπιακός
Προεκτάσεις και στο πρωτάθλημα ενδέχεται να έχει το μέτρο της μη πραγματοποίησης αγώνων. Μετά την απόφαση για οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά την αναβολή - όχι όλων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας, αλλά ενός απ’ αυτούς της προσεχούς αγωνιστικής. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται σοβαρά από την Πολιτεία το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο Καυταντζόγλειο, για λόγους ασφαλείας της αποστολής των Πειραιωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα