Η Γερμανία θα επιτρέψει τη χρήση τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα

Σε αλλαγή των νομοθεσιών της θα προχωρήσει η Γερμανία έτσι ώστε να επιτρέψει τη χρήση της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, σε ορισμένους τομείς της βιομηχανίας της με υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύει να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2045, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, ή CCS, αφαιρεί από την ατμόσφαιρα το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από βιομηχανικές διεργασίες

ή το συλλαμβάνει στο σημείο που παράγεται και το αποθηκεύει υπόγεια.

Στη Γερμανία, η χρήση της τεχνολογίας έχει περιοριστεί βάσει νόμου που ψηφίστηκε το 2012 και έδωσε στα ομοσπονδιακά κρατίδια την εξουσία να ασκήσουν βέτο στη χρήση της.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος ρυπαντής της Ευρώπης με διοξείδιο του άνθρακα είναι πιθανό να χάσει τον στόχο του για παραγωγή μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2045, και το Βερολίνο επανεξέτασε το θέμα της τεχνολογίας CCS.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές του νόμου, θα επιτραπεί η μεταφορά του CO2 και η αποθήκευσή του σε υποθαλάσσιο χώρο, πρόσθεσε ο κ. Χάμπεκ.

"Η τεχνολογία είναι ασφαλής", είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της κυβερνητικής στρατηγικής για τη διαχείριση του διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα