Η ΚΟΕ ανακοίνωσε την παραίτηση του Ουράνιου Ιωαννίδη

Την απόφαση του Ουράνιου Ιωαννίδη να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για λόγους υγείας ανακοίνωσε η ΚΟΕ.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο Ουράνιο Ιωαννίδη για την καθοριστική συμβολή του στην αναβάθμιση της, κατά την οκταετή παραμονή του στην Προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου, εκτελώντας άψογα το ρόλο της με την προώθηση των

θεμελιωδών αρχών και αξιών του Ολυμπισμού, και την διασφάλιση της εφαρμογής του «Ολυμπιακού Χάρτη» στην Κύπρο.

Προστίθεται πως κατά τη θητεία του έχει καταγραφεί ότι η Κύπρος ευτύχησε να δει για πρώτη φορά αθλητή της στο Ολυμπιακό βάθρο, και να γνωρίσει πρωτόγνωρες επιτυχίες στις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, σημειώνεται ότι καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος και η καθοδήγηση του Προέδρου Ουράνιου Ιωαννίδη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, η ΚΟΕ εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον κ. Ιωαννίδη καθώς και τον απόλυτο σεβασμό προς την απόφαση του και του ευχήθηκε σύντομα να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΟΕ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του με την πραγματοποίηση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 28 Ιουνίου για την πλήρωση της κενωθείσας θέσης του Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας που λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρει πως θα μπορούσε να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση και αν χρειαζόταν να απέχει από τα καθήκοντα του ο κ. Ιωαννίδης να αναπληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο από τον αντιπρόεδρο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευγόταν μια εκλογική διαδικασία για έναν Πρόεδρο που η θητεία του θα έληγε σε 3 μήνες, σε μια περίοδο, όπως επισημαίνει, αρκετά κρίσιμη λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, κάνει έκκληση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ να επανεξετάσει την απόφασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα