Η «μετεξέλιξη της ΚΔ» προκαλεί τριγμούς

Αναβάλλεται η συνάντηση της Δευτέρας Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί

Αυστηρό μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη μέσω της «Σημερινής» στον Μπουρτζού

Κατηγόρησε τα ε/κ ΜΜΕ για προπαγάνδα ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη

Τα πρώτα έντονα σύννεφα στις διαπραγματεύσεις είναι πια γεγονός, με αφορμή τη συζήτηση της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη Μπαρίς

Μπουρτζού «ξαναχτύπησε», λέγοντας ότι «οι νύξεις που γίνονται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είναι υπέρ της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη «Σημερινή», έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κ. Μπουρτζού. «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς μετεξέλιξη».

Όλα αυτά, την ώρα που η τ/κ πλευρά, μέσω του κ. Μπουρτζού, αναφέρει ότι υπάρχει επιβράδυνση στην πρόοδο, αλλά υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές. «Μπορεί να υπάρχει διακοπή στην ταχύτητα της προόδου, όμως υπάρχει μια συνεχόμενη πρόοδος», ανέφερε.

Ανάφερε ακόμα ότι ο κ. Ακιντζί, σε πολλές περιπτώσεις, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του «στη δημιουργία ενός νέου ονόματος, μιας νέας σημαίας, μίας νέας δομής».

Κατηγόρησε τα ε/κ ΜΜΕ για προπαγάνδα

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα, απευθύνθηκε στα τ/κ ΜΜΕ λέγοντας, με προκλητικό τρόπο, ότι πρέπει να είναι προσεκτικά με την αναμετάδοση ειδήσεων από τον ε/κ Τύπο, αφού οι «εικασίες», όπως είπε, που γράφονται «αποτελούν μέρος της προπαγάνδας».

Ο κ. Μπουρτζού αναφέρθηκε και στις βουλευτικές εκλογές του Μάη και είπε ότι «οι ανάγκες για τις βουλευτικές εκλογές στον “νότο” και οι ανάγκες σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού είναι διαφορετικές». Είπε ακόμα ότι είναι φυσικό η κάθε πλευρά να θέλει να μοιραστεί τις θέσεις της με την κοινότητά της και πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να αναφέρεται το όνομα του ηγέτη των Τ/κ όταν εκφράζεται μια θέση, και να αφήνονται υπόνοιες ότι αυτός μοιράζεται τη συγκεκριμένη θέση.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Αναβάλλεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία ήταν καθορισμένη για τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ των δυο ηγετών δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του ότι θα πρέπει να προηγηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της απουσίας τους στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα έχουν προπαρασκευαστική συνάντηση τη Δευτέρα, κατά την οποία θα καθοριστεί και η επόμενη συνάντηση των ηγετών.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις συναντήσεις των δύο ηγετών και σε παρατήρηση ότι τον μήνα αυτόν θα πραγματοποιηθούν μόνο δύο, ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη είπε ότι οι συναντήσεις των ηγετών καθορίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και των δύο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα