Η ΣΕΚ καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών

Η ΣΕΚ καταδικάζει με βδελυγμία το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και καλεί τον ελεύθερο κόσμο σε συγκροτημένη κινητοποίηση για να αποτραπεί ενδεχόμενο αιματοκύλισμα ολόκληρης της ανθρωπότητας.

«Η εκδηλούμενη τυφλή βία του Ισλαμικού Κράτους και των παραφυάδων του, αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη αλλά και για την ανθρωπότητα στο

σύνολο της» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ και υποδεικνύει πως οι ηγέτες τη Ευρώπης οφείλουν σε τούτη την δύσκολη ώρα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και μέσω διαλόγου με τις χώρες του ελεύθερου κόσμου να βρουν τη χρυσή συνταγή για να προληφθούν τα χειρότερα.

«Ταυτόχρονα, έχουν υπέρτατο χρέος έναντι των πολιτών και των κοινωνιών, να ενδυναμώσουν στον μέγιστο βαθμό την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών σε όλα τα επίπεδα προκειμένου η αντίδραση στο τρομοκρατικό τέρας να είναι ομόθυμη και ομόγνωμη» αναφέρει.

«Παράλληλα, θα πρέπει να αναθεωρήσουν την μέχρι σήμερα πρακτική τους στον τομέα της πολιτικής ενοποίησης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για χάραξη ουσιαστικής κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας. Ήρθε η ώρα, οι Ευρωπαίοι πολίτες να νοιώσουν ότι καλύπτονται από ενιαία και ισχυρή ομπρέλα άμυνας και ασφάλειας. Σε αντίθετη περίπτωση, το Ευρωπαϊκό όραμα θα αρχίσει να ξεθωριάσει με ταχύτατους ρυθμούς με τραγικές επιπτώσεις για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο» προσθέτει.

Η ΣΕΚ σημειώνει επίσης ότι έχει προβεί σε διάβημα στην Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων καλώντας την να συνεννοηθεί με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σύμπηξη πανευρωπαϊκού πολιτικοκοινωνικού μετώπου μέσα από βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα