Ηλιακή ενέργεια στα πιο ασυνήθιστα και παράξενα μέρη(ΦΩΤΟ)

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ που συλλέγουν το φως του ήλιου χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο - και ακόμη και έξω από αυτό - για την παραγωγή καθαρού ηλεκτρισμού. Τοποθετούνται φωτοβολταϊκά στα πιο ασυνήθιστα μέρη.

1.Σε Ηλιακό καταμαράν που πάει παγκόσμια περιοδεία

Το catamaran Race for Water είναι το μεγαλύτερο ηλιακό γιοτ στον κόσμο και λειτουργεί

εντελώς χωρίς ορυκτά καύσιμα. Οι μονάδες στο κατάστρωμα τροφοδοτούν τους ηλεκτροκινητήρες και φορτίζουν τις μπαταρίες για τη νύχτα. Αντί για κατάρτια και πανιά, το γιοτ χρησιμοποιεί έναν χαρταετό τιμονιού.

2. Ένας βοσκός στην Τουρκία με φορητό ηλιακό πάνελ

Αυτός ο βοσκός στην Τουρκία φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο με μια φορητή ηλιακή μονάδα. Τέτοιες φορητές μονάδες είναι δημοφιλείς στους εξωτερικούς ταξιδιώτες. Διατίθενται επίσης για σακίδια ή σκηνές. Όσοι ταξιδεύουν μακριά από το ηλεκτρικό δίκτυο είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

3. Τζετ

Το Solar Impulse πέταξε σε όλο τον κόσμο σε διάφορα επίπεδα , χωρίς καύσιμο αεροσκάφους. Τα ηλιακά κύτταρα στην άτρακτο και τα φτερά τροφοδοτούν τους κινητήρες και φορτίζουν τις μπαταρίες του αεροπλάνου. Με την πτήση τους σε όλο τον κόσμο, οι πρωτοπόροι πτήσης προώθησαν την ηλιακή ενέργεια και έδειξαν ό, τι είναι δυνατό να πετά χωρίς καύσιμο.

4. Στο διάστημα με ηλιακό πανί

Τα ηλιακά κύτταρα καθιστούν δυνατές τις μεγαλύτερες διαστημικές πτήσεις. Οι ηλιακές μονάδες μπορούν να ξεδιπλωθούν στο διάστημα και στους σταθμούς τροφοδοσίας όπως ο ISS ή οι δορυφόροι. Οι ερευνητές σκέφτονται ακόμη και τα ηλιακά πάρκα στο διάστημα. Οι ηλιακοί εξερευνητικοί εξερευνητές έχουν ήδη πετάξει μέχρι τον Δία. Εκεί, ωστόσο, η ηλιακή ακτινοβολία είναι 25 φορές ασθενέστερη από ό, τι στην τροχιά της Γης, επειδή ο ήλιος είναι τόσο μακριά.

5. Πρώτη ηλιακή τηλεφωνική κλήση

Το 1955, η πρώτη ηλιακή μονάδα εγκαταστάθηκε στα νότια των ΗΠΑ για την παροχή ισχύος σε ενισχυτές τηλεφώνου. Μετά από αυτό ήρθε μια σημαντική ανακάλυψη της τεχνολογίας για διαστημικά ταξίδια. Έκτοτε, η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για όλες σχεδόν τις ενεργειακές εφαρμογές.

6. Ηλιακή επανάσταση στη γεωργία

Η δουλειά στα χωράφια είναι κουραστική. Αυτό το ηλιακό τροφοδοτικό Farmdroid από τη Δανία κάνει τη δουλειά μόνο του, αυτόματα και χωρίς να βλάψει το περιβάλλον. Το ρομπότ μπορεί να σπείρει διάφορα φρούτα και λαχανικά. Και δεν χρειάζεται ρεπό. Η ισχύς προέρχεται από ηλιακές μονάδες στην οροφή του το οποίο ελέγχεται από GPS.

7. Ηλιακή ενέργεια στο νερό

Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι περήφανοι για το πρώτο πλωτό ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα. Το εργοστάσιο τροφοδοτεί με ρεύμα ένα ανθοκομείο βόρεια της πρωτεύουσας, Ναϊρόμπι. Οι ενότητες εγκαταστάθηκαν σε ειδικούς χώρους. Επιπλέον, οι πλωτές μονάδες στις λίμνες συνδυάζονται μερικές φορές με την ιχθυοκαλλιέργεια.

8. Τροφοδοσία νησιού με ηλιακούς συλλέκτες ενέργειας στη θάλασσα

Το 2019, πλωτοί ηλιακοί συλλέκτες κατασκευάστηκαν στη θάλασσα στις Μαλδίβες για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για ένα τουριστικό θέρετρο. Το σύστημα των 680 κιλοβάτ είναι μικρό, αλλά μέχρι στιγμής είναι μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εγκαταστάσεις στη θάλασσα. Η έρευνα εξακολουθεί να γίνεται για υπεράκτια φυτά επειδή καταιγίδες, ισχυρά κύματα και θαλασσινό νερό επιτίθενται στις μονάδες πολύ περισσότερο από ότι σε τοποθεσίες γλυκού νερού.

9. Χωριό Τουκούλ

Δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο στο χωριό Τουκούλ στο Νότιο Σουδάν. Αλλά τα ηλιακά πάνελ παράγουν τώρα ηλεκτρική ενέργεια τοπικά για πράγματα όπως κινητά τηλέφωνα και λάμπες. Η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 840 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα έως το 2016. Ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί στα 650 εκατομμύρια έως το 2030, κυρίως χάρη στις αποκεντρωμένες ηλιακές μονάδες.

10. Στα ψηλά βουνά

Το Muttsee κοντά στη Βασιλεία είναι η υψηλότερη δεξαμενή στην Ελβετία. Ένα μεγάλο ηλιακό σύστημα έχει επίσης εγκατασταθεί στον τοίχο του φράγματος. Παράγει ηλεκτρισμό, ειδικά το χειμώνα, επειδή οι μονάδες είναι πιο αποδοτικές σε κρύο καιρό και το χιόνι αντανακλά επιπλέον ηλιακό φως. Το φως του ήλιου είναι πολύ ισχυρότερο σε υψόμετρο, καθώς η ομίχλη παραμένει στην κοιλάδα.

Πηγή:DW

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλιακή, ΦΩΤΟ,iliaki, foto