Καμμένος: «Θεωρώ δεδομένο ότι θα κλείσουν τα σύνορα»

​Aνησυχία προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου ότι θα κλείσουν τα σύνορρα της Ελλάδας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «Στον ενικό», στο Star, ο Υπουργός είπε ότι θερωρεί δεδομένο ότι θα κλείσουν τα σύνορα. και πως κάποιες χώρες- μέλη της ΕΕ έχουν ήδη πάρει την απόφαση.

Διευκρίνισε πάντως πως για το λόγο αυτό ζητήθηκε η εμπλοκή

του ΝΑΤΟ, ώστε «να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα και να μην γίνει αποθήκη ψυχών», όπως είπε.

«Μπορούμε να φροντίσουμε γύρω στους 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Θα ζητήσουμε να υπάρξει απορρόφηση των μεταναστών από όλους», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, όμως δεν έκανε απολύτως κανένα σχόλιo, όταν του επισημάνθηκε πως αν είναι κλειστά τα σύνορα από τη Δύση δεν θα μπορεί να φύγει κανείς από τη χώρα μας.

«Αν κλείσουν τα σύνορα, θα φροντίσουμε αυτή τη φορά να καταγράφονται σωστά», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και παραδέχθηκε πως «υπήρχαν εποχές που εκείνοι που περνούσαν τα σύνορα δεν καταγράφονταν».

Γραμμή ασφαλείας με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Υπουργός Άμυνας είπε οτι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, καθώς σταθερή της θέση είναι η μη συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις "στη γειτονιά μας", ενώ, σε ότι αφορά στρατιωτικές διευκολύνσεις, εξετάζει κάθε φορά το σχετικό αίτημα.

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας γραμμής ασφαλείας από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό που να περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Επίσης, είπε, ότι αν αργότερα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλλει σε αυτήν την ανθρωπιστική επιχείρηση.

Πηγές: star.gr, ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα