Κερδίζουμε την Άνοιξη μέσω βοθρολυμάτων και σκουπιδιών!!!

Ήρθε η ώρα, ο προδομένος λαός να ρίξει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους κάθε λογής πολιτικάντηδες

Στα 56 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, δόξα τω Αγίω Θεώ, τα είδαμε όλα, τα ζήσαμε όλα. Από χρηματιστηριακά σκάνδαλα και τραπεζικά ναυάγια μέχρι σκουπιδο - βοθρολυματικές διαπλοκές και κάθε είδους μιζαδόρικες πρακτικές. Κι εκεί που νομίζαμε, οι αδαείς, ότι χορτάσαμε από τις πολύχρωμες πολιτικοοικονομικές αναθυμιάσεις, αίφνης πληροφορούμαστε ότι αιωρείται πάνω από τον Κυπριακό ορίζοντα της ημικατεχόμενης Κύπρου σκάνδαλο

ελικοπτέρων. Πιστέψτε με, δεν θέλω να πιστέψω ότι και η άμυνα αυτής της αιμάσσουσας πατρίδας θυσιάσθηκε στο βωμό των διαπλεκομένων συμφερόντων. Όμως, άλλο τι δεν θέλουμε να πιστεύουμε και άλλο τι γίνεται στην καθημερινή πολιτικοοιοκονομική πρακτική. Η πραγματικότητα είναι μία και ωμή: Η Κύπρος του 21ου αιώνα κολυμπά στα απέραντα βοθρολύματα και πνίγεται στους θεόρατους σκουπιδοτενεκέδες που είναι διάσπαρτοι καθάπασαν την Νήσον των Αγίων πολιτικών, δημάρχων και λοιπών πολιτειακών αξιωματούχων.

Μελετώντας τον καθημερινό και εβδομαδιαίο Τύπο, υπέπεσεν στην αντίληψη μου το ελκυστικό σύνθημα υποψήφιου βουλευτή «Κερδίζουμε την Άνοιξη που μας αξίζει». Αμέσως διερωτήθηκα, μα για ποια άνοιξη μιλά. Αυτήν που δεν ήλθε ποτέ, ή αυτήν που θα έλθει. Και εάν θα έλθει, από πού θα αναδυθεί. Μήπως μέσα από τις αναθυμιάσεις των ΧΥΤΥ και των ΧΥΤΑ;

Ζώντας στην τρελλή χαρά που μας φέρνει η Μαγιάτικη πολιτική Άνοιξη, θέλουμε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα προς τους κάθε λογής υποψηφίους, πως οι κατακρεουργημένοι πολίτες και τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά σας καμαρώνουν, βιώνουν τα κατορθώματα σας και σας λυπούνται πραγματικά. Σας λυπούνται γιατί εξακολουθείτε, με ελαφριά την καρδία να ταριχεύετε την εθνική και κοινωνική σας συνείδηση και να την εκθέτετε στις ψηφοθηρικές σας βιτρίνες. Σας λυπούνται, παλιοκαραβάνες της πολιτικής, γιατί η κλεψύδρα της ηθικής σας ενοχής για την θλιβερή κατάντια του τόπου, δεν σας αφήνει περιθώρια για πραγματική μεταμέλεια και έμπρακτη μετάνοια. Σας λυπούνται, εκκολαπτόμενα δεινοσαυράκια της πολιτικής, γιατί στέκεστε σούζα μπροστά στο πρόσταγμα του κομματάρχη σας, εκτελώντας αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις που παίρνει ερήμην σας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμανε η ευλογημένη ώρα, που ο προδομένος λαός θα πάρει το μέλλον του στα χέρια του εστιάζοντας την προσοχή του στην επιλογή των αρίστων [άξιων και τίμιων] και όχι των αρεστών της αρχηγικής κομματοκρατίας. Είναι μια χρυσή ευκαιρία, ο πολύπαθος λαός να τιμωρήσει μια για πάντα αυτούς που με την ανικανότητα, την κουτοπονηριά, την ανευθυνότητα αλλά και την πολιτική ατιμία, στραγγάλισαν την χώρα εθνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά, βυθίζοντας τα πλατειά στρώματα του πληθυσμού στην απελπισία και την απόγνωση. Τώρα είναι η ώρα, ο λαός να διανοίξει, μακριά από αρρωστημένα σύνδρομα του παρελθόντος, ανοικτούς ορίζοντες, μέσα από τους οποίους θα ξεπροβάλει η Άνοιξη. Και ο ευλογημένος αυτός στόχος θα γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα αν οι πολίτες, με πρωταγωνιστές τους άνεργους και εξαθλιωμένους νεολαίους μας, εξαποστείλουν στα ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ και στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, τους κάθε λογής πολιτικάντηδες, που δυστυχώς αφθονούν στην Κύπρο του 21ου αιώνα.

Ο Ξενής Χ. Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα