Κυπριακό και προσφυγικό στη συνάντηση Ομήρου-Μοκμπέλ

Τη βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου σε όλα τα επίπεδα εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Σαμίρ Μοκμπέλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος

της Βουλής αναφέρθηκε στις πολύ καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής τους διάστασης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας Κύπρου-Λιβάνου για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθως, ενημέρωσε τον Λιβάνιο αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τα κρίσιμα ζητήματα των εν εξελίξει συνομιλιών, τονίζοντας παράλληλα ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης της Τουρκίας, καθώς και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και όλων των κρατών-μελών της.

Ο κ. Μοκμπέλ αναφέρθηκε από την πλευρά του στην παρούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα του και στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, κάνοντας ειδικότερες αναφορές στο προσφυγικό ζήτημα και στην έκρυθμη κατάσταση στη Συρία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα