Μάθημα ζωής απο νεαρή που νίκησε τον καρκίνο

Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στέλνει μια νεαρή φοιτήτρια από την Λεμεσό που ήρθε αντιμέτωπη με την επάρατη νόσο στην ηλικία των 15 ετών και κατάφερε να την νικήσει.

Η 21χρονη πλέον, 4ο ετής φοιτήτρια Παιδαγωγικού Χρυσάνθη Δημοσθένους, μίλησε στην εκπομπή «Ανοικτή Γραμμή» για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και πως αντιμετώπισε την κατάσταση.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 15 ετών. Ένιωθα κόπωση και ζαλάδες ενώ πολλές φορές δεν είχα δύναμη να πάω ούτε στα φροντιστήρια διότι κοιμόμουν όλη την μέρα και ξυπνούσα το επόμενο πρωί» ανέφερε χαρακτηριστικά η Χρυσάνθη.

Έτσι αποφάσισε

να επισκεφτεί τον δερματολόγο της, όπου είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι την παρότρυνε να κάνει αιματολογικές εξετάσεις.

«Την ίδια μέρα που έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις με πήρανε τηλέφωνο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι γιατροί μου τόνισαν την αναγκαιότητα να εισαχθώ εκεί».

Οι γονείς της Χρυσάνθης δεν της είχαν αποκαλύψει την αλήθεια και έτσι η ίδια ρώτησε ευθέως τον γιατρό, ο οποίος της επιβεβαίωσε τις υποψίες της. «Μόλις πήρα την επιβεβαίωση είπα στον εαυτό μου είμαι εδώ, έχω μια μάχη και πρέπει να την κερδίσω» αναφέρει η Χρυσάνθη με τρεμάμενη φωνή.

Η νεαρή φοιτήτρια, επεσήμανε πως δεν την ενδιέφερε πως έμοιαζε εμφανισιακά αλλά να παλέψει και να βγει νικήτρια. «Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και δεν με ενδιέφερε πως έμοιαζα εμφανισιακά. Είχα μια μάχη να αντιμετωπίσω» .

Σημαντικό ρόλο στην περιπέτεια υγείας της, διαδραμάτισε ένα 5χρονο αγοράκι το οποίο την ενθάρρυνε λέγοντας της «Να είσαι δυνατή και θα φύγεις από εδώ».

Σήμερα η πρώην καρκινοπαθής, δίνει κουράγιο σε άλλους παθόντες οι οποίοι βιώνουν τον δικό τους γολγοθά, με την ελπίδα να βγουν νικητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα