Με θεμέλιο την επαφή

Στην καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο εδράζεται η προεκλογική δράση της Συμμαχίας Πολιτών
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κωδικοποίησης των υφιστάμενων θέσεων και συγγραφής των καινούργιων, θα γίνει θεματική κατηγοριοποίηση, έτσι ώστε η κίνηση να δώσει την προεκλογική μάχη με όπλο ένα ολοκληρωμένο, πολυσχιδές πολιτικό πρόγραμμα

Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει η Συμμαχία Πολιτών τις επόμενες ημέρες. Ήδη, όπως πληροφορείται η «Σημερινή», έχει συγκροτηθεί το κεντρικό εκλογικό επιτελείο της κίνησης, σκοπός του

οποίου είναι να συντονίζει τον προεκλογικό αγώνα. Το επιτελείο είναι, επίσης, επιφορτισμένο με την σύνταξη των προγραμματικών θέσεων της Συμμαχίας. Στην ουσία, όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα μας, η Συμμαχία έχει δώσει προς την κοινωνία, αλλά και προς τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, μια σειρά προτάσεων επί πολλών ζητημάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα και πρώτος σταθμός στην προγραμματική πορεία είναι η κωδικοποίηση αυτών των θέσεων.

Ταυτόχρονα, με τη συμβολή τεχνοκρατών, ετοιμάζονται προτάσεις για άλλα ζητήματα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα γίνει θεματική κατηγοριοποίηση, έτσι ώστε η Συμμαχία να δώσει την προεκλογική μάχη με όπλο ένα ολοκληρωμένο, πολυσχιδές πολιτικό πρόγραμμα. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν, όπως μας έχει επισημανθεί, τόσο στελέχη του κινήματος όσο και φίλοι της Συμμαχίας, που προσφέρουν ιδέες επί διαφόρων ζητημάτων.

Ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο
Σε ό,τι αφορά το θέμα της στελέχωσης του ψηφοδελτίου, τα πράγματα εξελίσσονται καλά, και παρόλο που εκκρεμούν καταστατικές διαδικασίες, έχει γίνει αρκετή δουλειά, με αποτέλεσμα σήμερα το ψηφοδέλτιο να είναι μορφοποιημένο, περίπου σε ποσοστό 70%. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται τόσο στελέχη της Συμμαχίας όσο και άτομα από την ευρύτερη κοινωνία, με τα οποία εντοπίζεται ταύτιση θέσεων σε διάφορους τομείς. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι αξιολογούνται, αυτή τη στιγμή, από την ηγεσία του κόμματος, με στόχο να δημιουργηθεί ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός, ανάμεσα σε στελέχη και φίλους της Συμμαχίας. Αυτό που τονίζεται, πάντως, από την ηγεσία του κινήματος, είναι πως οι υποψήφιοι που προέρχονται πέραν από τις τάξεις του, θα τύχουν ακριβώς της ίδιας μεταχείρισης με τα στελέχη και τα μέλη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Στόχος της Συμμαχίας Πολιτών είναι οι συνεργαζόμενοι υποψήφιοι -οι οποίοι, όπως μας έχει επισημανθεί, ταιριάζουν και με το προφίλ της "ανοικτής δομής" που τηρεί το κίνημα στην καθημερινότητά του- να μπορέσουν να εκφραστούν μέσα από το ψηφοδέλτιό της. Γι’ αυτό και επενδύουν πολύ χρόνο στην εξεύρεση των κατάλληλων ατόμων και αντιμετωπίζουν θετικά κάθε πρόταση που έρχεται υπ' όψιν τους. Σε ό,τι αφορά τους «σίγουρους» του ψηφοδελτίου, στην επαρχία Λευκωσίας θα κατέλθει ως επικεφαλής ο Πρόεδρος Γιώργος Λιλήκκας, πλαισιωμένος από τον Στέλιο Αμερικάνο, την καθηγήτρια Μαίρη Ελευθεριάδου και τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ Στέλιο Αχνιώτη. Στη Λάρνακα έχουν κλείσει ο Ανδρέας Αποστόλου, καθώς και ο πρώην τοπικός της ΕΔΕΚ Αραδίππου Ανδρέας Χατζήπαπας, ενώ στην Πάφο «κλειδωμένο» είναι το όνομα του Δώρου Παφίτη. Στην επαρχία Αμμοχώστου υποψήφιοι θα είναι οι Πέτρος Ασσιώτης και Νικολέττα Νικολαΐδου και στην Κερύνεια η Ειρήνη Μάντολες.

Απευθείας στον κόσμο
Σε ό,τι αφορά την οργανωτική δουλειά που γίνεται στη Συμμαχία, αυτή βασίζεται κυρίως στη δραστηριότητα που λαμβάνει χώραν σε επαρχιακό επίπεδο. Οι επαρχιακές οργανώσεις εργάζονται με τελικό αποδέκτη τον κόσμο, τόσο στους χώρους που κατοικεί, όσο και στους χώρους που εργάζεται και δραστηριοποιείται. Έτσι κι αλλιώς, όπως μας λέχθηκε, η κίνηση βρίσκεται σε επαφή με τον πολίτη και την κοινωνία σε συνεχή βάση, μιας και ο τρόπος λειτουργίας της επιτρέπει τη συνεχή τριβή και επικοινωνία. Η ηγεσία εκτιμά ότι το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει πολύ θετικά στην προεκλογική περίοδο, καθώς τους έχει δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση των τοπικών προβλημάτων, κάτι που βοηθά και στη διατύπωση θέσεων και στην ανάπτυξη τρόπων παρέμβασης. Η προσπάθεια, βεβαίως, θα εντατικοποιηθεί τον Φεβρουάριο, παράλληλα με τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, μέσα από θεματικές συγκεντρώσεις, προσεγγίσεις με επαγγελματικούς χώρους κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα