Μεταναστευτικό: Αυξημένες περιπολίες στη θάλασσα κι άλλα μη ανακοινώσιμα μέτρα

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά την έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για το Μεταναστευτικό, λέγοντας ότι η αυτή είχε «ως αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών.

Ερωτηθείς ποιες αποφάσεις λήφθηκαν σήμερα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι αποφάσεις που δεν μπορούμε σήμερα να επικοινωνήσουμε, υπάρχουν όμως διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος από όλα τα αρμόδια Υπουργεία. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι για ακόμη μια φορά να επιδειχθεί η αλληλεγγύη και σε επίπεδο

ΕΕ. Η Κύπρος είναι το πλησιέστερο κράτος μέλος στον Λίβανο, και τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται αυτές οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές οι οποίες θα πρέπει σε συνδυασμό και σε συντονισμό με την ΕΕ να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε».

Διαβάστε επίσης: ΚΕ: Δεν επηρεάζεται ο ανθρωπιστικός διάδρομος από εξελίξεις με WCK

«Αύξηση περιπολιών στη θάλασσα», είπε ο Αναπληρωτής

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, είπε ότι, εκτός από την επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για συνδρομή της στο ζήτημα, θα ληφθούν μέτρα στη θάλασσα και συγκεκριμένα θα αυξηθούν οι περιπολίες.

Για το θέμα, είπε, τα δεδομένα είναι δύσκολα, γιατί βάσει συμβάσεων που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία, όταν υπάρχει κίνδυνος για άτομα που επιβαίνουν σε βάρκες, υπάρχει η ευθύνη να τους περισυλλέξει και να τους μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

Σε ό,τι αφορά σε άλλα μέτρα, αυτά περιλαμβάνουν αυξημένους αστυνομικούς ελέγχους για εντοπισμό και απέλαση διακινητών, λαμβανομένων υπ’ όψιν των υποχρεώσεων της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Ασταμάτητες ροές μετανάστων στην Κύπρο- Έφτασαν άλλες δύο βάρκες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεταναστευτικό, Αυξημένες,metanasteftiko, afximenes