Νέο χαμηλό βαρομετρικό από αύριο – «Καθόλου αισιόδοξη η εποχική πρόγνωση»

Καθόλου αισιόδοξη είναι η εποχική πρόγνωση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό, Μιχάλη Μούσκο. 

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι για τα χθεσινά χιόνια στο Τρόοδος είπε πως μπορεί να έριξε λίγο χιονόνερο ή χιόνι αλλά ακόμη δεν υπήρξε χιονόστρωση. 

Εξέφρασε την ελπίδα ότι Παρασκευή προς Σάββατο που περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας ίσως δούμε περισσότερη χιονόπτωση.

Ακολούθως, ανάφερε ότι «απόψε, εκτός από μεμονωμένες βροχές σε κάποιες περιοχές δεν περιμένουμε κάτι άλλο. Στις υψηλότερες περιοχές του Τροόδους πάνω από τις 5,5 χιλιάδες πόδια αναμένουμε

να έχουμε κάποιο χιόνι ή χιονόνερο τόσο το απόγευμα όσο και απόψε. Δεν περιμένουμε όμως τίποτα το ιδιαίτερο».

Όσο αφορά τον καιρό τις επόμενες ημέρες δήλωσε ότι «από αύριο Παρασκευή 11/01 θα αρχίσει να μας επηρεάζει αυτό το νέο χαμηλό βαρομετρικό. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει συννεφιά και κάποια μεμονωμένα φαινόμενα βροχών κυρίως στα δυτικά.  Από αργά το απόγευμα, βράδυ ουσιαστικά αναμένουμε να έχουμε περισσότερα φαινόμενα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων και πάλι όμως κυρίως στο δυτικό μισό.

Το χαμηλό βαρομετρικό θα συνεχίσει να επηρεάζει και το Σάββατο. Με φαινόμενα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων. Επιπρόσθετα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια.

Την Κυριακή και την Δευτέρα θα έχουμε αισθητή βελτίωση του καιρού με κάποια μεμονωμένα φαινόμενα βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20-21 βαθμούς».

Τέλος, ανέφερε ότι «η εποχική πρόγνωση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δεν είναι καθόλου αισιόδοξη».

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Δείτε εικόνα από το Τρόοδος μετά τη χθεσινή χιονόπτωση (pic)

Keywords
Τυχαία Θέματα