Νίκες για Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ ήταν η μόνη γηπεδούχος που κέρδισε στις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών, με τη Σεβίλλη να κάνει ανατροπή στη χώρα των Βάσκων!

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2
Το πρώτο ημίχρονο στο ισπανικό ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες, αλλά αμφότερες ξεκίνησαν με... όρεξη στο δεύτερο. Αρχικά η Αθλέτικ Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ με τον Αντούριθ στο 48' ύστερα από σέντρα του Μουνιαΐν, για το ένατο τέρμα του στη διοργάνωση. Η απάντηση από τη Σεβίλλη ήταν άμεση, με τον Μπανέγα να εκτελεί το κόρνερ στο 56' και τον Κολοντζιεϊτσάκ να ισοφαρίζει. Η

κάτοχος του τροπαίου έφτασε στην ανατροπή λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ιμπόρα να διαμορφώνει το τελικό 1-2 στο 83ο λεπτό.

Μπράγκα - Σαχτάρ 1-2
Μπράγκα και Σαχτάρ είχαν ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με μία στημένη μπάλα και άνοιξαν το σκορ στο 45' με βολέ του Ρακίτσκι ύστερα από κόρνερ του Τάισον. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράγκα ήταν αναγκασμένη να βγει στην επίθεση και η Σαχτάρ βρήκε τους χώρους που ήθελε, με αποτέλεσμα να κάνει το 0-2 με τον Φερέιρα στο 75ο λεπτό. Η Μπράγκα κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση, με τον Εντουάρντο να μειώνει σε 2-1.

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας 2-1
Η αναμέτρηση στο Estadio El Madrigal ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Μπίτσικ να κάνει δώρο το 1-0 στον Μπακαμπί μόλις στο 3ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας της Σπάρτα Πράγας δεν έδιωξε άμεσα όπως θα έπρεπε, «κούρασε» την μπάλα και όταν το αποφάσισε απομάκρυνε πάνω στον φορμαρισμένο επιθετικό της Βιγιαρεάλ, που έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση από τους Τσέχους ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+4'), με τον Μπράμπετς να ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλιά και τους Ισπανούς να δέχονται το πρώτο εντός έδρας γκολ στη σεζόν! Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 63΄, με τον Μακαμπί να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα