Νικηφόρο πέρασμα από τη Λευκωσία

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Απόλλωνας κέρδισε άνετα την Ομόνοια (82-66), απόψε πέφτει η αυλαία με το Αναγέννηση - Κεραυνός

Την έβδομή του νίκη στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος» πέτυχε ο Απόλλωνας, που επικράτησε της Καπάτσος Ομόνοια μέσα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» με 82-66, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα μέσα στο παρκέ, με τους «γαλάζιους» να είναι καλύτεροι και να παίρνουν δίκαια τη νίκη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μακρέι,

που σημείωσε 30 πόντους (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

O Απόλλωνας ήταν η ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι πιο καλά, με τρίποντο του Μπράσγουελ. Όμως με την πάροδο του χρόνου η Καπάτσος Ομόνοια ισορρόπησε το παιχνίδι, με το σκορ να είναι ισόπαλο μέχρι και το 4:25 στο 11-11. Οι γηπεδούχοι στην πορεία σημείωσαν ένα τρίποντο με τον Μάνιγκατ και ένα δίποντο με τον Νουαουκόνι, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με πέντε πόντους διαφορά (16-11).

Οι «πράσινοι» διηύρυναν τη διαφορά στο σκορ στους επτά πόντους στη συνέχεια, με το σκορ να είναι στο 19-12, τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Οι «γαλάζιοι» όμως με πέντε σερί πόντους (δύο ο Μέισον, δύο ο Μακρέι και ένα ο Μπράσγουελ) έφεραν το παιχνίδι στο 19-17. Με ένα σερί δέκα πόντων ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο ο Απόλλωνας, κάτι που του έδωσε προβάδισμα στο σκορ με 27-19 και ουσιαστικά κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι.

Δυνατό ξεκίνημα είχε και στην επανάληψη ο Απόλλωνας, όπου με επτά συνεχόμενους πόντους έφερε τη διαφορά στους δεκατέσσερεις (45-31). Η Ομόνοια ανέβηκε όμως στην πορεία και κατάφερε μέχρι το 27:00 να μειώσει τη διαφορά στους επτά πόντους ξανά, με το σκορ να είναι στο 51-44. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν καλύτεροι στα τελευταία λεπτά της περιόδου, πετυχαίνοντας άλλους οκτώ πόντους, ενώ δέχθηκαν μόλις δύο, με το σκορ να οδηγείται στο 59-46. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε καλαθοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί, ή έπαιξαν πιο λίγο, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Απόλλωνα νικητή με 82-66.

10λεπτα: 19-17, 31-38, 46-59, 66-82
Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γεωργίου 2, Παπακώστας 5 (1), Γαβριήλ, Μάνιγκατ 16 (3), Γουάτσον 8 (2), Ρόμπινσον 4, Καραγιάννης, Νουαουκόνι 19, Πολυκάρπου, Τζαμάρ 12.
Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γρίβας 5 (1), Γεωργίου 2, Άπλεμπι 13 (1), Μακρέι 30 (2), Μπράσγουελ 9 (1), Πιττάκας 5 (1), Πάπε-Φαγέ 2, Μέισον 8, Πετγουέι 8.

Αυλαία στη Γερμασόγεια
Η Αναγέννηση Γερμασόγειας θα υποδεχτεί απόψε (19:00) τον Κεραυνό στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, στον τελευταίο χρονικά αγώνα για τη 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας «Τάσος Παπαδόπουλος». Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, κόντρα σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Κεραυνός, που θα ταξιδέψει στη Λεμεσό έχοντας τον ίδιο στόχο, την επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα