Ντράγκι: Θα κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση της Ελλάδας

Την εκτίμησή του ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει με επιτυχία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, από το Νταβός της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση να μπορεί να κλείσει με επιτυχία», δήλωσε ο Ντράγκι, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει σημαντική

πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, αλλά το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ακόμη υψηλό. Επομένως, η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού θα απαιτήσει κάποιες αλλαγές στη χρηματοπιστωτική νομοθεσία και μία διαδικασία, με την οποία τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωληθούν, ώστε οι τράπεζες να είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν πλήρως στη χορήγηση πιστώσεων στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σημειώνοντας ότι το θέμα των προσφύγων αποτελεί πρόβλημα αλλά και ευκαιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα