Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να αποφεύγουν τα συστήματα πυραμίδας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε το Σάββατο τους Τούρκους πολίτες να αποφεύγουν τα συστήματα πυραμίδας, καθώς μαίνεται σκάνδαλο σε κορυφαία τράπεζα της χώρας η οποία φέρεται να εξαπάτησε διασημότητες και αστέρες του ποδοσφαίρου, αποσπώντας τους εκατομμύρια δολάρια.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας έχουν γεμίσει εδώ και μέρες με πρωτοσέλιδα για τα προβλήματα στην ιδιωτική Denizbank.

Δικαστικά έγγραφα τα οποία προβάλουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν ότι

ένας από τους διευθυντές του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη ενορχήστρωσε ένα σύστημα πυραμίδων, αξίας 44 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο υποσχόταν αποδόσεις 250% για όσους ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια.

Το ταμείο το οποίο κατέρρευσε έφερε το όνομα του θρυλικού προπονητή ποδοσφαίρου της Τουρκίας Φατίχ Τερίμ και φέρεται να εξαπάτησε αστέρες, όπως ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα Αρντά Τουράν.

Ο Τερίμ απέκτησε την ιδιότητα του ήρωα οδηγώντας τη Γαλατασαράι της Κωνσταντινούπολης στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2000.

Ο ίδιος δεν έχει πει τίποτα δημοσίως για το σκάνδαλο.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη που δημιούργησε το ταμείο και φέρεται να έλαβε τσάντες γεμάτες δολάρια από διασημότητες και παίκτες, δήλωσε ότι οι διευθυντές της Denizbank γνώριζαν για το σύστημα.

Η Denizbank αρνήθηκε τον ισχυρισμό και δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει εσωτερικό έλεγχο για να διερευνήσει την κατάρρευση του ταμείου.

Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι "οι έρευνες για τους υπόπτους που αναφέρονται σε αυτή την υπόθεση συνεχίζονται".

"Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και όποιος διαπράττει παράνομες πράξεις θα τιμωρείται", δήλωσε ο Ερντογάν σε σχόλια που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

"Οι πολίτες μας δεν πρέπει να πέφτουν στις παγίδες των απατεώνων που προσφέρουν υψηλά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα με την υπόσχεση του εύκολου χρήματος", πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα