Ο Μεντβέντεφ απειλεί το Δικαστήριο της Χάγης με πυραυλική επίθεση

Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δημοσίευσε τη Δευτέρα το πρωί στο κανάλι του στο Telegram, ένα μήνυμα στο οποίο επέκρινε το ισχύον σύστημα διεθνών δικαίου και επίσης απείλησε το προσωπικό του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με έναν υπερηχητικό πύραυλο Onyx.

Η νέα ανάρτηση του Μεντβέντεφ φαίνεται να είναι μια αντίδραση στην

απόφαση της Παρασκευής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠ) να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπήρξε μια οριστική κατάρρευση του συστήματος διεθνούς δικαίου. Το παραδεχόμαστε: δεν ήταν πολύ αποτελεσματικό πριν. Ειδικά οι διεθνείς θεσμοί της. Η Κοινωνία των Εθνών κατέρρευσε, η ΕΣΣΔ σκεφτόταν να αποχωρήσει από τον ΟΗΕ, συμβάσεις και άλλες διεθνείς πράξεις υιοθετούνται σήμερα με δυσκολία, υπάρχει πλήρης δέσμευση και υπαγόρευση μιας ομάδας χωρών Αγγλοσάξων», γράφει ο Μεντβέντεφ.

«Αλλά το κύριο ελάττωμα του συστήματος δημοσίου διεθνούς δικαίου είναι η αναποτελεσματικότητά του.

Οι χώρες δεν θέλουν να εφαρμόσουν μεροληπτικές πράξεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να ασκήσουν βέτο σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να εγκαταλείψουν διάφορα θεσμικά όργανα του ΟΗΕ. Ο λόγος είναι η αδικία τους, η οποία βασίζεται στο απαράδεκτο του εξαναγκασμού από μια ομάδα κυρίαρχων χωρών των ιδιωτών κυρίαρχων κρατών.

ΓΙΑ PAR IN PAREM NON HABIT IMPERIUM. Ο ίσος δεν έχει εξουσία έναντι του ίσου», συνεχίζει ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, προχωρώντας στη συνέχεια στα χαρακτηριστικά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

«Πάρτε αυτό το άθλιο και άχρηστο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που δημιουργήθηκε με βάση το Καταστατικό της Ρώμης, στο οποίο τα μεγαλύτερα κράτη δεν συμμορφώθηκαν. Ποιους οδήγησε στη δικαιοσύνη; Τρεις δωδεκάδες αγνώστους… Και μετά αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο μιας άλλης πυρηνικής δύναμης που δεν συμμετέχει στο ΔΠΔ με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι «άλλες χώρες». Είναι προφανές ότι ελήφθη η πιο άκαμπτη συμβολή από το ίδιο τον Πινδοστάν (Σαρκαστικός ρωσικός όρος για την Αμερική). Σαφώς δεν υπάρχει καμία πρακτική αξία, αλλά σας παρακαλώ να θυμάστε αυτό», είπε ο Μεντβέντεφ.

Ολοκληρώνει μάλιστα το κείμενό του με  κάποιες κατηγορηματικές απειλές.

«Και επιπλέον. Οι δικαστές του ΔΠΔ ενθουσιάστηκαν μάταια. Κοίτα, λένε, είμαστε γενναίοι, δεν είπαμε ψέματα ο ένας στον άλλο για να σηκώσουμε τα χέρια ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη. Αλίμονο, κύριοι, όλοι περπατούν κάτω από τον Θεό και τις ρουκέτες. Είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού "Onyx" της Βόρειας Θάλασσας από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης.

Δεν μπορώ να το νικήσω, αλίμονο. Και το Δικαστήριο είναι απλώς ένας άθλιος διεθνής οργανισμός, όχι ο λαός μιας χώρας του ΝΑΤΟ. Επομένως, ο πόλεμος δεν θα ξεκινήσει. Θα φοβηθούν. Και κανείς δεν θα μετανιώσει. Λοιπόν, πολίτες του δικαστή, κοιτάξτε προσεκτικά τον ουρανό…»,  δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρώην πρόεδρος της χώρας και πρώην πρωθυπουργός της, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα