Οκτάι: Επιθυμία είναι να μετατρέψουμε το Βαρώσι σε μια ζωντανή πόλη

Η Kıbrıs Postası (29.09.23 kibrispostasi.com) γράφει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επισκέφθηκε την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού και δήλωσε ότι «επιθυμία μας είναι αυτό το μέρος να γίνει σύμβολο ειρήνης το συντομότερο δυνατό και να μετατραπεί σε μια ζωντανή πόλη όπως πριν».

Μιλώντας στον Τύπο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Οκτάι είπε ότι επισκέφθηκαν την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού , αλλά πλέον η περιοχή είναι το μισάνοιχτο Βαρώσι.

Ο Οκτάι σημείωσε ότι το Βαρώσι

ήταν το μαργαριτάρι του κόσμου κάποτε και ισχυρίστηκε ότι κρατήθηκε κλειστό από το κατοχικό καθεστώς με την ιδέα της λύσης μετά το 1974, με καλές προθέσεις, αλλά έχει μετατραπεί σε πόλη των αρουραίων ή του φόβου.

Ο Οκτάι δήλωσε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να κρατηθεί αυτό το μέρος κλειστό και επομένως ως Τουρκία υποστήριξαν το άνοιγμα της πόλης στην υπηρεσία των «πολιτών» και αν αυτό συνεχιστεί, θα το υποστηρίξουν και πάλι.

Ισχυριζόμενος ότι το Βαρώσι είναι ιδιοκτησία του ΕΒΚΑΦ, αλλά κατά κάποιο τρόπο υπήρξε ένα κίνημα κατοχής της πόλης, ο Οκτάι υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι το γνωρίζει αυτό το κατοχικό καθεστώς, αναζητά λύση μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Υποστήριξε επίσης ότι όταν άνοιξε η πόλη, «πολίτες» όχι μόνο των κατεχομένων αλλά και τουρίστες ήρθαν και την επισκέφθηκαν και πρόσθεσε ότι θέλουν αυτά τα έργα να συνεχιστούν.

Διαβάστε επίσης: Τατάρ: Το ψευδοκράτος είναι μια πραγματικότητα 40 ετών

Πηγή: ΓΤΠ 

Keywords
Τυχαία Θέματα