ΟΚΥπΥ: Εντατικές προσπάθειες για αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ

Εντατικές είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για αποσυμφόρηση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Παθολόγος και γιατρός στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας Δρ. Σάββας Σάββα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο ΟΚΥπΥ.

«Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών θα πάμε όταν έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο προκύπτει ξαφνικά όπως για θέματα δύσπνοιας, τραύματα ή και παιδιά με πυρετό. Τα υπόλοιπα περιστατικά έχει οριστεί ότι πρέπει

να τα χειρίζονται οι Προσωπικοί Γιατροί» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε ότι «προκύπτουν διάφορα προβλήματα διότι ναι μεν αποτίνονται οι συμπολίτες μας σε προσωπικό γιατρό που ορίζει ότι πιθανώς να χρειαστεί η γνωμάτευση ειδικού όμως το κοινό στην προσπάθεια του να βρει ειδικό καταλήγει στο τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών και αυτό δυσχεραίνει την δουλειά μας.  Η ορθή χρήση των επειγόντων θα βοηθήσει όλα τα μέρη, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό τους ίδιους τους ασθενείς και θα είναι πολύ ευεργετικό αν χρησιμοποιούνται ορθολογιστικά οι πρώτες βοήθειες».

«Εκείνο που παρακαλώ είναι ασθενείς που δεν κινδυνεύει εκ πρώτης όψεως η ζωή τους να είναι λίγο περισσότερο υπομονετικοί. Έχουμε δουλέψει κάποιες λύσεις για να διευκολύνουμε την όλη διεκπεραίωση των περιστατικών ο ένας είναι η γρήγορη αντιμετώπιση από γιατρό που είναι εκτός του τμήματος».

Δείτε όσα είπε στο πιο κάτω απόσπασμα

Keywords
Τυχαία Θέματα