Παρέμβαση-στήριξης Κομισιόν στον τομέα της υγείας της Κύπρου

Στήριξη στην προσπάθεια της Κύπρου για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της χώρας δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά του Επιτρόπου της ΕΕ αρμόδιου για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Vytenis Andriukaitis.

Την ίδια στιγμή ο κ. Andriukaitis προέτρεψε την Κύπρο όπως αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική στήριξη που μπορεί να παρέχει η ΕΕ μέσω των κοινοτικών ταμείων για αναβάθμιση του τομέα διά της εισαγωγής σύγχρονων εργαλείων,

όπως αυτού της ηλεκτρονικής υγείας.

Τα πιο πάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του μετά από σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γιώργο Παμπορίδη. Συνάντηση η οποία έδωσε τη δυνατότητα να συζητηθούν και άλλα σημαντικά θέματα προτεραιότητας που άπτονται του τομέα της υγείας όπως η μικροβιακή αντοχή και ο περιορισμός του καπνίσματος.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Andriukaitis, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Υπουργού Υγείας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της χώρας μας, μια μεταρρύθμιση για την οποία, όπως είπε, έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης από τον κ. Παμπορίδη. «Η Κομισιόν στηρίζει την προσπάθεια της Κύπρου», είπε ο κ. Andriukaitis, ο οποίος σημειώνοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος, υπέδειξε ότι σημασία για την Κομισιόν φέρει η διασφάλιση της καθολικότητας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και η ασθενοκεντρικότητα στην προσέγγιση.

Ο κ. Andriukaitis κάλεσε, τέλος, την Κύπρο να αξιοποιήσει την χρηματοδοτική στήριξη που μπορεί να παρέχει η ΕΕ μέσω των κοινοτικών ταμείων για αναβάθμιση και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, όπως της ηλεκτρονικής υγείας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Andriukaitis για τη στήριξη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει, σημειώνοντας πως η εμπειρία της Κομισιόν αποτελεί καθοδηγητή για την Κύπρο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα