ΠΑΣΕΧΑ: Μείωση 30% σε μισθούς άνω των 100χιλ στην Τρ.Κύπρου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών καλεί την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου να προχωρήσει με μειώσεις των μισθών όλων των υψηλόμισθων που έχουν ετήσιες απολαβές πέραν των 100.000 ευρώ κατά 30% και να το καταβάλλει σε μετοχές (ή με έκδοση δικαιωμάτων αγοράς μετοχών) περιλαμβανομένου του ανώτερου εκτελεστικού διευθυντή.

Ο μισθός του ανώτερου εκτελεστικού διευθυντή “αποτελεί πρόκληση για τα κυπριακά δεδομένα αλλά και για μια

τράπεζα που αναστήθηκε από το κούρεμα των καταθετών αλλά και τις παράνομες πωλήσεις αξιογράφων”, αναφέρει ο ΠΑΣΕΧΑ σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή το ζήτημα της περιστολής του μισθολογίου της Τράπεζας Κύπρου.

Επίσης, καλεί την διοίκηση “να απολύσει όσους υπαλλήλους προσέλαβε τα δύο τελευταία χρόνια από την πίσω πόρτα”, όπως αναφέρει, “χωρίς προκήρυξη των θέσεών τους με μισθούς που αποτελούν σκάνδαλο”.

Αναφέρει επίσης ότι είναι “επιτακτικό και η ΕΤΥΚ να εξετάσει μαζί με τη διοίκηση το ενδεχόμενο της μείωσης του μισθολογίου κατά τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ περίπου μέχρι που η τράπεζα να επιστρέψει σε υγιή επίπεδα κερδοφορίας”.

“Η αξιολόγηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους ξένους οίκους αξιολόγησης παραμένει σε μη επενδυτική βαθμίδα και οι δυνατότητες αύξησης κεφαλαίου, ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει σήμερα η τράπεζα καθιστούν την άντληση κεφαλαίων, σε περίπτωση που χρειαστούν, εξαιρετικά δύσκολη”, καταλήγει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα