Πόλεμος δηλώσεων για Τάσσο

Έντονη κριτική από ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενόψει Νταβός
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους από το Κέντρο Μελετών Τάσσου Παπαδόπουλου, κάνοντας λόγο για σεβασμό προς τον πρώην πρόεδρο και μικροπολιτικές σκοπιμότητες από πλευράς ΔΗΚΟ

Το Κέντρο Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος» σε χθεσινή του ανακοίνωση άσκησε έντονη κριτική στους αρχηγούς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ

και τους «μιμητές» τους, όπως σημειώνει, ότι τις τελευταίες μέρες, αλλά και όποτε πλησιάζουν εκλογές, «επιστρατεύουν ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις, έως και ψέματα, προκειμένου να επιρρίψουν στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ευθύνες για λόγια που δήθεν είπε, αποφάσεις που δήθεν έλαβε και παραχωρήσεις που δήθεν έκανε».

Όσοι κατά καιρούς ακολουθούν αυτή τη θλιβερή τακτική, συνεχίζει η ανακοίνωση, εκμεταλλεύονται με τον πλέον προκλητικό τρόπο το γεγονός ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν βρίσκεται πια στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Προφανώς, θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να κρύψουν τα δικά τους λάθη, τις δικές τους παραλείψεις και τις δικές τους υποχωρήσεις πίσω από την ηγετική φυσιογνωμία του Τάσσου Παπαδόπουλου», προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά και κάθε πολίτης ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής τοποθέτησης, καταδικάζουν αυτή τη θλιβερή τακτική με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο».

Δεδομένος ο σεβασμός…
Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξέδωσε ακολούθως ανακοίνωση, σημειώνοντας πως ουδέποτε έγιναν αναφορές με χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν το πρόσωπο του Τάσσου Παπαδόπουλου. «Αναφορές γίνονται σε διάφορα γεγονότα και πολιτικές τα οποία έλαβαν χώραν επί διαφόρων διακυβερνήσεων, αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας ως εξής: «Ο σεβασμός προς τον μ. Τάσσο Παπαδόπουλο είναι δεδομένος, όπως άλλωστε ήταν δεδομένος και ενόσω βρισκόταν εν ζωή».

Έκπληκτο το ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ, με τη σειρά του, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την έκπληξή του για τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, κατηγορώντας μάλιστα το ΔΗΚΟ για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. «Τούτη τη φορά δεχόμαστε επίθεση όχι στη βάση διαστρέβλωσης των δηλώσεών μας, αλλά για δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ», ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης, σημειώνοντας πως «παρά τις όποιες διαφορές και διαφωνίες μας, το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν υπονόμευε τον Τάσσο Παπαδόπουλο αλλά τον στήριξε, ενίοτε και με κόστος, καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας».

Σοβαρότητα θέλει ο Τορναρίτης
Για παντοτινή συγχορδία απόρριψης των θέσεων και προτάσεων του Προέδρου Αναστασιάδη έκανε λόγο χθες ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ενότητα για να πετύχουμε την επανένωση της Κύπρου. Κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις των κομμάτων προς την Κυβέρνηση για το Νταβός, ο κ. Τορναρίτης είπε πως στο Νταβός διεξάγεται ένα οικονομικό φόρουμ, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και τον ΓΓ του ΟΗΕ, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει οικονομικούς και άλλους παράγοντες.

«Πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και υπεύθυνοι. Έχουμε εξελίξεις μπροστά μας και πρέπει να τις διαχειριστούμε με σοβαρότητα. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπάρχει η παντοτινή συγχορδία απόρριψης της πρότασης ή των θέσεών του», δήλωσε ο κ. Τορνατίτης, προσθέτοντας πως μόνο αν καταφέρουμε να ενώσουμε δυνάμεις θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της επανένωσης.

Τα «δώρα» στους Τούρκους
Σε άλλο πλαίσιο, η ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως είναι με την ανοχή, αν όχι με την πλήρη συγκατάθεση, του κ. Αναστασιάδη και της Κυβέρνησής του που προωθείται από τον κ. Έιντε η αναβάθμιση του κ. Ακιντζί και κατ’ επέκταση του ψευδοκράτους στο Νταβός. Ο Β' Αντιπρόεδρος του Κόμματος Μαρίνος Θεοδώρου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως δυστυχώς, χωρίς να υπάρχουν καν δείγματα καλής θέλησης της Τουρκίας για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή Κυβέρνηση δίνουν συνεχώς δώρα στην Τουρκία, είτε αυτά αφορούν την ευρωπαϊκή προοπτική της, είτε αφορούν τους έποικους σφετεριστές ε/κ περιουσιών ή την αναβάθμιση του ψευδοκράτους ή ακόμη και το αίτημα για να συμπεριληφθεί και η Τουρκική ως επίσημη γλώσσα στην Ε.Ε.

Ευκαιρία βλέπει η Συμμαχία
Η Συμμαχία Πολιτών υπογράμμισε χθες πως η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξηγήσει στον Γενικό Γραμματέα ποια είναι η πραγματική κατάσταση στις συνομιλίες, να αναδείξει την τουρκική αδιαλλαξία και να επιζητήσει την εμπλοκή του διεθνούς Οργανισμού, έτσι ώστε η λύση να εναρμονίζεται με τα πάγια ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ακιντζί διαψεύδει Αβέρωφ
Το Κίνημα «Αλληλεγγύη», με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί διέψευσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η παρουσία του στο Νταβός δεν είναι αναβάθμιση, όταν δήλωσε ότι για πρώτη φορά στο Νταβός συμμετέχει η λεγόμενη ΤΔΒΚ σε επίπεδο ηγέτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου «διαβεβαίωνε τους πολίτες το πρωί ότι η παρουσία του κ. Ακιντζί στο Νταβός δεν είναι αναβάθμιση, ερωτώντας μάλιστα με απορία "καλά, όταν τον βλέπουμε στην Κύπρο δεν αναβαθμίζεται και αν τον δούμε στο Νταβός, θα τον αναβαθμίσουμε"»;

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη δήλωσή του, προστίθεται, «η πρώτη προσπάθεια αναβάθμισης ερχόταν από τον ίδιο τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναχωρώντας για το Νταβός δήλωνε με έμφαση ότι θέλει να επιστρέψει "με τα καλύτερα αποτελέσματα από το Φόρουμ του Νταβός, όπου για πρώτη φορά συμμετέχει η λεγόμενη ΤΔΒΚ σε επίπεδο ηγέτη"». Ασχέτως «δε του γεγονότος ότι στη συνέχεια αφαίρεσε την «ΤΔΒΚ» από το κείμενο, σε όλα τα έγγραφα που κυκλοφορούν στο Νταβός, αναφέρεται ότι προέρχονται από το «Προεδρικό Μέγαρο», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα