Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη από τον αθλητικό τουρισμό, λέει ο Κ. Κουμής

Τα οφέλη από τον αθλητικό τουρισμό είναι πολλαπλασιαστικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο οποίος παρευρέθηκε χθες στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στη Λάρνακα.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την διοργάνωση του Διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης. «Πρόκειται για ένα άθλημα που δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί Ολυμπιακό

άθλημα από τις αρχές του 20ου αιώνα και παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός», σημείωσε.

Βεβαίως, συνέχισε, για όλα υπάρχει επεξήγηση και στην προκειμένη περίπτωση η μη ανάπτυξη στην Κύπρο, «οφείλεται στο γεγονός ότι για χρόνια δεν είχαμε γι' αυτού του είδους τα αθλήματα, τις απαιτούμενες υποδομές», προσθέτοντας ότι «ακόμα και σήμερα αυτές οι υποδομές παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες».

Αυτό που κρατά ο ίδιος προσωπικά, ανέφερε, «είναι ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως από τον αθλητισμό δύναται να προκύψουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τουρισμό. Στην προκειμένη περίπτωση, προκύπτει τουρισμός από μία χώρα που τουριστικά δεν έλαβε ποτέ την ανάλογη σημασία, παρά το γεγονός ότι μας ενώνουν πάρα πολλά, και αναφέρομαι στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη Λάρνακα ο κ. Κουμής είπε πως «είναι πλέον γεγονός ότι η πόλη της  Λάρνακας αναβαθμίζεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί αρκετές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, απολαμβάνοντας βεβαίως τα ανάλογα οφέλη ως πόλη και ως προορισμός».

Παράλληλα, εξέφρασε «θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ειδικά στους εθελοντές, που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η διοργάνωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολλαπλασιαστικά, Κουμής,pollaplasiastika, koumis