Πρόεδρος ΕΛΑΜ: Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής

Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και ως τέτοιο πρέπει να το αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία και να το θέσει προς την διεθνή κοινότητα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρήστου.



Σε δηλώσεις στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου κατέληξε μηχανοκίνητη αντικατοχική πορεία καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ενάντια στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη Αμμόχωστο, ο κ. Χρήστου είπε πως «15 Νοεμβρίου σήμερα, ημέρα ανακήρυξης του κατοχικού κράτους στην

ημικατεχόμενη πατρίδα μας, και το ΕΛΑΜ καθηκόντως βρίσκεται στο οδόφραγμα της Δερύνειας, σε αυτό το συμβολικό σημείο που κρατά ακόμα διαμοιρασμένη την πατρίδα μας».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε καθήκον ως Ελληνες της Κύπρου και ως λαός να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει και αυτή την στιγμή διεκδικούμε το δίκαιο μας. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και με αυτό τον τρόπο θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του τόπου να το αντιληφθεί και να το θέσει προς την διεθνή κοινότητα». 

Σημειώνεται ότι η πορεία ξεκίνησε από το Κοινοτικό Γήπεδο Ορμήδειας και σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα